Având o experiență de peste 25 de ani în piața IT atât în zona vendorilor, cât și în cea a integratorilor și a companiilor de distribuție, Bogdan Constantinescu a preluat recent conducerea operațiunilor TD SYNNEX România. Am avut ocazia să discutăm cu domnia sa despre noua provocare, despre modul în care vede transformarea companiei și a industriei în general în contextul schimbărilor pe care le aduc noile tehnologii și noile moduri de lucru ale organizațiilor.
IT Channel:Domnule Constantinescu, felicitări pentru noua poziție preluată! Ce ne puteți spune despre modelul de lucru al TD SYNNEX în România? Este compania un distribuitor clasic sau are o abordare de tip Value Added Distributor (VAD)?
Bogdan Constantinescu: Atunci când vorbim despre TD SYNNEX la nivel global, organizația are un profil și un obiect de activitate care acoperă toate dimensiunile distribuției, de la distribuție de proiecte de valoare adăugată până la distribuție de scară largă. În România
funcționăm exact ca un VAD, suntem concen-trați pe zona de proiecte și portofoliul pe care îl avem susține această direcție și este de fapt lucrul care m-a determinat să accept această nouă provocare. Pentru mine înseamnă revenirea la matcă, într-un fel. Sunt profund atașat de modelul de business de proiecte, de valoare adăugată, care propune soluții și rezolvă probleme complexe, care generează arhitecturi, care consolidează mai multe tipuri de competențe pentru a satisface nevoile de business ale clienților finali. Și acesta a fost principalul lucru care m-a atras la TD SYNNEX, este o întoarcere la ceea ce am făcut. Am făcut acest lucru ani mulți, am făcut bine și am rămas cu emoții pozitive din experiențele anterioare..
IT Channel:Prin urmare, orientarea organi-zației este strict pe proiecte.
Bogdan Constantinescu: Da, este strict pe proiecte. Portofoliul nostru de vendori ne ajută în acest sens. Avem privilegiul de a avea parteneri
companii de tehnologie extrem de solide și respectabile și care continuă să influențeze evoluția tehnologiei și modul în care aceasta este utilizată de clienții finali, în mod decisiv. Dorim să propunem partenerilor noștri, principalele companii integratoare de soluții din România, cele mai bune soluții și tehnologiile cele mai performante pentru a-i putea sprijini în felul în care, la rândul lor, își sprijină clienții finali. Din acest punct de vedere, succesul nostru este măsurat de măsura în care partenerii noștri au succes. În zona de soluții de Centre de Date lucrăm cu IBM și Oracle atât pe partea de hardware, cât și de software, colaborăm cu Dell pe întreg portofoliul de soluții, lucrăm cu Lenovo pe partea de servere, soluții de stocare și networking, pe partea de data center. Recent au fost adăugate în portofoliu soluțiile Pure Storage, un jucător important în piața soluțiilor de stocare și centre de date.
Pe partea de securitate colaborăm cu Check Point Software, RSA, Sophos, iar pe partea de virtualizare și cloud cu VMware. Completăm portofoliul cu soluții de replicare de date și securizare prin colaborarea cu Veeam Software
și Veritas la care se adaugă o serie de alte produse care contribuie la agregarea soluțiilor propuse. Ne propunem să fim mai degrabă un agregator de soluții decat un simplu distribuitor. Propunem partenerilor noștri consolidarea mai multor soluții care să ofere un pic mai mult decât un răspuns punctual la o nevoie tehnologică la un moment dat.
Pentru zona de cloud colaborăm cu Microsoft cu suita de soluții propuse de Azure și O365, dar și cu Amazon Web Services și Google. Portofoliul de cloud este completat de parteneriatul cu Cloudera, lider în tratarea de date nestructurate, care, de fapt, reprezintă marea majoritate a datelor pe care o companie le deține. Soluțiile propuse de Claudera pot fi implementate pe mai multe platforme, fiind „technology agnostic”, gestionează managementul datelor în medii hibride, cloud și on-premise și este un add-on pe orice tip de soluție pentru un client care chiar vrea să aibă un control eficient, să gestioneze și să facă un management corect al datelor nestructurate. Bineînțeles, nu în ultimul rând, în zona de productivitate Microsoft este principalul nostru furnizor, căruia i se adaugă Adobe și Autodesk. În linii mari, acestea sunt soluțiile pe care le propunem, portofoliul nostru urmând a fi extins permanent în funcție de evoluțiile din piață și de parteneriatele care vor fi adăugate la nivel de grup.
IT Channel:Către ce tipuri de soluții vă veți orienta pentru a extinde portofoliul TD SYNNEX?
Bogdan Constantinescu: Extinderea portofoliului de produse este una din prioritățile pe care le avem și în mod activ lucrăm să completăm soluțiile noastre pe cele două direcții principale: Data Center și Cloud și Software. În zona soluțiilor de Data Center, vom adăuga în portofoliu soluții de networking și de alimentare cu energie. În zona de cloud și de software vom completa protofoliul cu soluții care vor adresa zona de gestiune a resurselor în mediul Enterprise și cu noi soluții de securitate. Tendința de cloud pe care o observăm în momentul de față în piață este una consistentă. Mă uit la clienți care acum doi-trei ani erau extrem de procedurali, nu foarte dispuși să riște adoptând lucruri noi și care momentul de față au ca politică și prioritate folosirea cloud-ului. Abordările acestea s-au schimbat dramatic.
„Dacă astăzi văd zona de data center ca fiind preponderentă, privind în viitor cred că partea de software și de cloud va crește mult mai rapid decât zona de infrastructură tradițională.”
IT Channel:Oare este și o consecință a pandemiei? Pentru că, practic, aceste lucruri s-au întâmplat și datorită faptului că s-a trecut la un mod de lucru hibrid.
Bogdan Constantinescu: Este parțial o consecință a pandemiei; dar este și o consecință a globalizării și a efortului de optimizare a toturor activităților. Toate companiile caută să evite să își disipe resursele. Acestea încearcă să-și consolideze operațiunile în câteva centre în care își concentrează atât resursele umane și de infrastructură, dar își și creează competențele necesare eficientizându-și activitatea. Accesul utilizatorilor la resursele oferite de aceste centre de date este extrem de facil, spre deosebire de perioada anterioară. Rețeaua te duce oriunde, comunicația îți permite să faci aproape orice, nu mai contează dacă aplicația este locală sau la distanță. Sigur, pentru țară, pentru industria locală, pierderea unor infrastructuri, pierderea unor zone de control local nu este întotdeauna percepută benefic, dar când te uiți din perspectivă largă sau din perspectiva unei companii multinaționale, eficientizarea activității este mult mai importantă decât a oferi accesul local, satisfacția locală de a fi aproape de infrastructură. Și decizia este destul de naturală. În plus, eficiența și siguranța ofertei de public cloud a crescut foarte mult și sunt foarte mulți parteneri și clienți care la orice decizie de achiziție de infrastructură se uită mai întâi dacă nu cumva există o soluție în cloud care le satisface mai bine nevoia. Dacă nu, atunci se merge mai departe pe o decizie de implementare on-premise. Sunt tendințe care nu mai sunt sub semnul întrebării, sunt aici să rămână și cred că această componentă de cloud, fie el public, on-premise sau hibrid, devine un etalon al normalității lumii în care trăim.
În privința centrelor de date, la un moment dat devine mai eficient să gestionezi câteva centre mari de date din mai multe puncte de vedere: cel al tehnologiilor, cel al resurselor umane și nu în ultimul rând din punct de vedere al resurselor energetice. Și acest lucru devine un factor extrem de important în ecuația modelului de business pe care ți-l propui când construiești un centru de date. Chiar am avut discuții în piață în care se pleca de la un model și de la o arhitectură pornită din tehnologie și totul trebuia rediscutat când te confruntai cu realitatea capacității energetice, cât îți pune la dispoziție furnizorul de energie ca putere pe care ți-o poate asigura. Și în acel moment discuția s-a blocat. Limita era mult mai mică și a trebuit să regândim întreaga soluție, pentru că trebuia să o eficientizăm ca să putem folosi energia care ne putea fi furnizată. Sau să găsim surse energetice alternative proprii, gen energie verde – panouri fotovoltaice sau alte surse – ca să suplimentăm puterea livrată la poarta data center-ului. O altă problemă este cea legată de spațiu. Pe măsură ce crește necesarul, încep să mă uit la soluții care într-un form factor cât mai mic îmi oferă același tip de serviciu. Economia de spațiu și de resurse energetice a devenit un factor extrem de important în felul în care se construiesc soluții de data center. Acestea sunt foarte mari consumatoare de energie și nu trebuie să omitem din ecuație răcirea, iarăși un proces mare consumator. Față de ce gândeam și vedeam acum câțiva ani buni în zona de data center, problemele și arhitecturile încep să aibă o cu totul altă abordare, în special datorită restricțiilor energetice și de spațiu.
“Tranziția către cloud o văd mai degrabă ca având un impact benefic. Aduce mai multă predictibilitate, un pic mai multă stabilitate, poți să-ți gândești lucrurile pe termen ceva mai lung și să ai timp să le implementezi corect, ceea ce este foarte important în orice business.”
IT Channel:Care sunt soluțiile care au cea mai mare pondere în volumul de afaceri al TD SYNNEX România?
Bogdan Constantinescu: În momentul de față, ponderea cea mai mare în zona noastră de business se află în zona de centre de date, în infrastructură, deci pe parte de virtualizare, pe partea de servere, de soluții de stocare. Aici este ponderea cea mai mare a business-ului, însă exact ce spuneam mai devreme, este din ce în ce mai evident că serviciile de cloud sunt în creștere. Noi suntem activi ca distribuitori ai soluțiilor propuse de Amazon Web Services (AWS) și, prin parteneriatul cu Microsoft, pe zona de Azure și Office365. De aici se vede o creștere importantă a consumului de cloud în general. Dacă astăzi văd zona de data center ca fiind preponderentă, privind în viitor cred că partea de software și de cloud va crește mult mai rapid decât zona de infrastructură tradițională. Ponderile mă aștept să se inverseze rapid, în decurs de doi-trei ani, sau măcar să fie foarte echilibrate.
IT Channel:Cum va afecta această schimbare modelul de business? Pentru că practic acum sunt proiecte de infrastructură de valoare mai mare, în timp ce în cloud sunt proiecte recurente de valoare mai mică.
Bogdan Constantinescu: Este o situație pe care o vom aborda cu mare atenție pentru că, fiind o companie listată la bursă, rezultatele trimestriale sunt foarte vizibile, sunt importante și au un impact asupra întregii organizații. Într-adevăr, trecând de la un business de proiecte unice foarte mari la un business mai recurent, dar de valori, să zicem, mai mici pentru că se împarte altfel în timp, poate avea un impact pe termen scurt. Pe de altă parte, este un business mult mai sănătos, mult mai predictibil. În momentul în care intri într-un business recurent sau într-un model în care veniturile cresc pe măsură ce consumul crește, ai o bază mult mai solidă, știi ce urmează să se întâmple. În timp ce în business-ul tradițional de proiecte de infrastructură „one time” pleci în fiecare an de la zero, în modelul bazat pe recurență și pe alinierea veniturilor cu nivelul de consum, știi pe ce te poți baza, pleci de la un nivel de încasări previzionate. Poți să-ți faci calcule, ceea ce îți oferă o predictibilitate mult mai bună asupra a ceea ce se întâmplă chiar în perioade de criză, în perioade dificile. Nu e o surpriză pentru nimeni că într-o perioadă de criză numărul proiectelor scade sau timpul în care niște proiecte sunt decise și implementate crește, ceea ce poate să pună o presiune pe întreaga operațiune a companiei.
Companiile nu pot renunța cu ușurință la abonamentele de servicii – ceea ce face acest model mult mai predictibil pentru furnizori. Dacă sunt nevoite să renunțe, nu vor mai avea la dispoziție soluții de productivitate, nu mai pot comunica, nu mai au servicii de contabilitate sau de marketing. Chiar dacă la un moment dat schimbi modelul, ia o vreme și lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Tranziția aceasta către cloud o văd mai degrabă ca având un impact benefic de ambele părți. Aduce mai multă predictibilitate, un pic mai multă stabilitate, poți să-ți gândești lucrurile pe termen ceva mai lung și să ai timp să le implementezi corect, ceea ce este foarte important în orice business.
IT Channel:Cum se dezvoltă ecosistemul de parteneri ai TD SYNNEX?
Bogdan Constantinescu: Noi ne adresăm în primul rând integratorilor, pentru că portofoliul nostru cere asta, interesul lor este acolo și sunt companii care sunt aproape de clienții care așteaptă și au nevoie de soluții complexe.
Ne dorim să creștem numărul partenerilor cu care colaborăm. Focusul acesta va rămâne mai departe, fără discuție, însă trebuie să recunosc că apropo de ce vorbeam mai devreme, și ecosistemul de parteneri se schimbă odată cu tranziția tehnologică. Aveam la un moment dat o discuție cu un vendor legată de potențiale proiecte și mă gândeam cât de interesant ar fi să facem niște implementări împreună on-premise folosind și infrastructura pe care noi putem să oferim. Am avut surpriza în cursul discuției să mi se spună: „Pentru noi nu este de interes, noi suntem măsurați doar pe cloud, deci dacă TD SYNNEX face un proiect on-premise, pentru noi nu este vizibil, nu e neapărat interesant”. Și atunci probabil partenerii care încep să se uite cu atenție la business-ul de cloud vor deveni din ce în ce mai vizibili și importanți și în ecosistemul nostru de parteneri. În toate discuțiile pe care le am cu partenerii noștri vine un moment în care te gândești: „Dacă tu nu vorbești despre cloud clientului tău final, cu siguranță unul din competitorii tăi o face. Și dacă tu nu reușești să fii cel care propui soluții noi clientului tău, la un moment dat altcineva va fi în poziția în care va putea să propună niște soluții care nu te vor avantaja neapărat și îți pot afecta și rezultatele și relația pe termen lung cu clientul”. Spre exemplu, am astăzi un partener care este foarte bun în a implementa infrastructură de data center. Clientul este foarte mulțumit, totul merge nemaipomenit. Mâine apare cineva care vorbește despre cloud și ajută clientul să ia decizia de a muta în cloud o parte din aplicațiile pe care le are. Este clar că business-ul de infrastructură pe care până atunci îl făceai, va avea de suferit, iar tu ai de acoperit costuri cu experții din echipă, cu echipele care livrau, care asigurau buna funcționare, care ofereau servicii legate de infrastructura pe care ai implementat-o, de care s-ar putea să nu mai fie nevoie. Și atunci nu-ți permiți, chiar ești un jucător strategic de infrastructură și de on-premise, să nu ai o discuție deschisă, constructivă cu clientul despre ce înseamnă partea de cloud. Sau, fiind în infrastructură, nu poți să ai o relație strategică cu clientul dacă nu începi să vorbești despre aplicații pentru că fără aceste discuții strategice, nici infrastructura pe care o propui nu mai poate fi aliniată cu nevoia clientului de a servi anumite aplicații de care are nevoie. Sau de a schimba anumite aplicații de care are nevoie pentru că se schimbă o piață, se schimbă segmentul de piață căreia se adresează sau felul în care se consumă ceea ce oferă compania. Hai să ne gândim acum la o bancă. Dacă până acum câțiva ani modelul era drumul la sucursală ca să faci operațiuni, astăzi din ce în ce mai mult faci totul pe telefon sau on-line.
Partenerul acela care era partener strategic al băncii în urmă cu 10 ani poate să mai rămână fix la fel acum, când lucrurile s-au schimbat? Ecosistemul partenerilor noștri va suferi modificări, cel mai probabil, vor fi parteneri care se vor transforma sau care vor încorpora tendințele acestea nu neapărat transformându-se, dar vor adresa și această zonă de oportunitate, și parteneri care nu o vor face. Cred că toată lumea își va găsi un loc sub soare, ca să zic așa, pentru că sunt segmente în business în momentul de față care încă nu sunt deschise spre cloud. De exemplu, sectorul financiar, care este mai deschis către cloud decât acum câțiva ani, dar care nu se grăbește foarte tare. De asemenea, toată partea de sector public și de administrație se mișcă destul de greu în zona de cloud din motive diverse. Un motiv este disponibilitatea, sensibilitatea unor date pe care le folosesc sau chiar poate imposibilitatea de a folosi bugete multianuale, pentru că în momentul în care intri într-un contract de cloud intri pe o perioadă de câțiva ani. Dacă tu, ca entitate publică, nu poți să angajezi bugetul pe anii viitori și poți să semnezi un contract doar pentru anul în curs, nu prea funcționează modelul. Și atunci, într-adevăr, în sectorul public vedem astăzi un apetit redus pentru zona de cloud public, deși mă aștept ca și aici lucrurile să se rezolve în timp.
Indiferent dacă ești administrație publică, că ești o bancă, că ești o companie de utilități, că ești o fabrică sau că ești un comerciant, ideea de eficientizare este valabilă peste tot. Toată lumea vrea să opereze mai eficient. Nimeni nu vrea să cheltuiască fără limită, nimeni nu vrea să stea tot timpul să se lupte pentru bugete.
IT Channel:În partea de servicii este clară această tendință de cloud vs infrastructură. Mai sunt și alte tendințe notabile care vă influențează business-ul?
Bogdan Constantinescu: Din punctul nostru de vedere, ne uităm la zona de servicii dintr-o altă perspectivă decât ce am vorbit până acum. Și anume mai degrabă de a facilita și de a împuternici partenerii și, până la urmă, utilizatorii finali să folosească tehnologia. Mă refer la servicii de training, de educație. Nu suntem un jucător în zona de servicii către utilizatorii finali. Cred că valoarea adăugată pe care o au partenerii noștri este exact acolo și este normal îi lăsăm pe ei să fructifice oportunitatea aceasta, dar pe partea de educație, fie că e vorba de parteneri, fie că e vorba de utilizatori finali, o consideram o zonă de responsabilitate pentru noi. Putem oferi aceste servicii către clientul final și către parteneri. Lucrăm cu un ecosistem de parteneri, adică nu ne-am propus să facem totul, dar ne-am propus să avem posibilitatea de a oferi partenerilor servicii de training împreună cu soluțiile tehnologice.
Este o valoare necesară și în același timp recunoscută, unde putem face diferența însă fără a avea un impact asupra oportunității partenerilor noștri de a furniza ei aceste servicii. Nu vrem să ne substituim lor și să intrăm într-o zonă de a livra direct servicii către end user cu excepția acestei zone strict de training. Decizia finală aparține partenerului.
IT Channel:Ce ne puteți spune despre organizarea departamentelor într-o companie de distribuție?
Bogdan Constantinescu:De-a lungul activității mele am întâlnit modele diferite. Am experimentat două lumi de distribuție diferite: sunt distribuitori de tip broadliner care merg în zona produselor de volum, distribuție de componente, produse din zona de consumer și de retail. Aici întâlnim o combinație de product manageri cu echipe de vânzări care țin legătura cu partenerul, cu organizații de retail sau canalul de sub-distribuție, și adresează zone pe care noi, în momentul de față, nu le-am adresat, pentru că prin soluții nu ne adresăm retailiștilor.
În modelul de Value Add, specific activității noastre, cred că e mai degrabă eficient modelul în care ai oameni specializați pe soluție, care acoperă tot ceea ce e legat de produsul respectiv de la vânzare până la partea de logistică. Aceștia au în spate o echipă tehnică foarte puternică, cu ajutorul căreia poți oferi arhitecturi corecte, soluții validate, echipa care menține legătura cu producătorul pe niște soluții complexe pentru care ai nevoie de mai multă competență. În multe situații lucrăm cu parteneri mari, care au suficiente resurse interne și nu apelează în mod obișnuit la competențe și resurse suplimentare. Totuși, și în astfel de situații ai nevoie să pui elementele unei soluții cap la cap, să te asiguri că funcționează împreună, ai nevoie de echipa tehnică în spate și ca orice distribuitor încerci să oferi aceste elemente la care se adaugă elementele legate de partea de educație, condiții financiare și de plată care facilitează business-ul. În cazul partenerilor mai mici, cele de mai sus sunt cu atât mai importante. Văzând în acțiune ambele tipuri organizaționale, aș spune că până la urmă, trecând prin ele, nu există un model ideal. Fiecare are plusuri și minusuri. Ești tot timpul în căutarea unei eficiențe cât mai bune și a unei abordări cât mai corecte, ne propunem să avem un grup de parteneri mulțumit de ceea ce faci pentru el și să poți să faci lucrurile într-un mod eficient, ca să poți să fii profitabil. Distribuția e un business cu profitabilitate mică, nu-ți permiți să faci greșeli. Nu-ți permiți cheltuieli nesustenabile, trebuie să fii în permanență extrem de atent cum faci lucrurile, să optimizezi modul în care operezi. Business-ul evoluează ca un pendul: se deplasează într-o direcție, ajustezi, se duce în partea cealaltă și ajustezi din nou până când reușești să găsești echilibrul. Cauți optimul în ceea ce se folosești ca resurse, felul în care abordezi, modul de lucru în care interacționezi. Aici, de fapt, se face diferența, competiția fiind extrem de dură. România este o piață, îmi permit să spun, în care avem o situație de over distribution și probabil sunt în momentul de față mai mulți jucători decât susține piața. Cred că tendința este de consolidare. Au fost tranzacții în zona de distribuție în care s-au cumpărat jucători între ei și cred tendința asta va continua.
IT Channel:Ce obiective aveți la nivelul echipei?
Bogdan Constantinescu: Pornesc de la faptul că, local, intrăm într-o perioadă de investiție și dezvoltare a afacerii TD SYNNEX în România. Ne dorim să extindem echipa, ne propunem să dezvoltam portofoliul pe care îl avem și să aducem eficiență și simplitate în modul în care interacționăm cu partenerii noștri. TD SYNNEX este, dincolo de un distribuitor cu valoare adăugată, un agreagator de soluțiii. Toate aceste considerente ne impun dezvoltarea echipei locale, creșterea nivelului de competențe și creșterea abilităților de a propune soluții complexe, în care să putem combina diversele soluții și branduri pe care le avem în portofoliu. O primă prioritate deci este consolidarea echipei, atragerea de noi talente care să acopere competențele și nevoile pe care le avem și nu în ultimul rând, să construim un spirit solid de echipă. Organizația este construită pe baza brandurilor pe care le avem în portofoliu, ceea ce natural duce la formarea de echipe independente. Atunci când vorbim despre soluții, este imposibil să fii eficient fără să interacționezi, să colaborezi – de aici nevoia de a lucra cât mai mult în echipă. Lucrul în departamente disparate nu este neapărat o particularitate pentru noi, am observat și în alte țări și alte organizații aceeași tendință. Pe de altă parte, cred că acesta este unul din efectele pandemiei, în general, nu doar în distribuție sau TD SYNNEX. În general, în momentul în care începi să lucrezi offline, în lipsa interacțiunilor zilnice, sentimentul de echipă începe să dispară, începi să te focusezi pe bucățica ta, începi să fii extrem de pragmatic și să îți măsori performanța uitându-te la ce ai tu de făcut și să nu te mai intereseze foarte mult ce este în jurul tău. Clientul își dorește să discute cu o persoană sau un grup de oameni care să îi spună de la A la Z ce are de făcut, care sunt avantajele, de ce să aleagă o anumită soluție. În momentul în care începi să fii plimbat de la o persoană la alta din organizația furnizoare, începi să fii deconectat de atașamentul emoțional care începe să apară în momentul în care vrei să îți alegi o soluție. Pe de altă parte, dacă te duci într-un loc, lucrurile sunt simple, îți este pusă pe masă toată informația și odată cu ea înțelegi și de ce poate este o decizie bună să mergi spre un anumit brand, este sigur un facilitator de decizie. Asta trebuie să facem și noi, să fim percepuți ca o echipă la care te duci și de unde pleci cu lucrurile rezolvate. Un fel de „one stop shop” în zona de distribuție. Lucrurile le rezolvi simplu, le rezolvi rapid și le rezolvi într-o formă în care îți optimizezi și tu, mai departe, business-ul tău, pentru că ai nevoie de asta.
Suntem într-un fel într-un model care duce spre ideea de integrator fără ca noi să fim, de fapt, integratori în felul în care livrăm soluția. Noi o concepem, eventual, ca un integrator. O gândim, propunem o arhitectură, putem optimiza diverslee elemente ale unei soluții mai complexe, putem optimiza soluția propriu-zisă. Dar da, nu o să fim niciodată cei care ne ducem soluția în zona de implementare.
Revenind la obiective, aș dori să mai adaug ceva. TD SYNNEX este cel mai mare distribuitor la nivel global, o companie cu cifră de afaceri de peste 60 de miliarde USD în fiecare an. Vrem să le replicăm acest lucru și la nivel local. Vrem să fim în tot ceea ce facem între primii doi jucători din piață. Vrem ca și partenerii noștri – de data asta vendorii – să ne perceapă ca un jucător care îi sprijină să-și promoveze brandul în piață, iar în ceea ce privește relația și interacțiunea cu partenerii noștri ne dorim să construim încrederea de care avem nevoie
și în același timp, simplitate în felul în care interacționăm. Lucrurile sunt atât de complexe
prin esența lor, sunt atâtea opțiuni, atâtea elemente în mișcare încât cred că ai nevoie de simplitate în relația cu furnizorii strategici ca să poți să te concentrezi pe ce ai tu de făcut. Deși suntem o companie mare, ceea ce înseamnă proceduri multe și o anumită complexitate
internă, vrem să estompăm cât mai mult această
complexitate pe care organizația o are și e normal să o aibă încât ea să nu fie percepută de către partenerii noștri. Ba din contră, să facem lucrurile cât mai simple și cât mai ușoare pentru interacțiunea între noi. Sunt câteva gânduri cu care am pornit la drum. Sunt încă în perioada în care, pe de o parte, înțeleg organizația în care activez, pe de altă parte pun cărămizile unui model în care cred și cu care mă pot identifica și asocia. Sper să ne auzim peste câteva luni și să vedem împreună ce am realizat din ceea ce ne propunem în momentul de față.
IT Channel:Vă mulțumim pentru amabilitate și vă urăm mult succes în realizarea obiectivelor!