Despre modul în care compania Supermicro susține eforturile companiilor de ajustare a infrastructurii pentru migrareala serviciile cloud am discutat cu Adrian Netu, VAD Commercial Lead – ASBIS Romania.
Entitățile corporative și guvernamentale utilizează servicii bazate pe cloud pentru a răspunde unei varietăți de nevoi de aplicații și infrastructură, cum ar fi CRM, baze de date, calcule și stocare de date. Spre deosebire de mediul IT tradițional, în care software-ul și hardware-ul sunt finanțate în avans de către departament și implementate pe o perioadă de câteva luni, serviciile bazate pe cloud furnizează resurse IT în câteva minute până la ore și aliniază costurile la utilizarea reală. Drept urmare, organizațiile au o mai mare agilitate și pot gestiona cheltuielile mai eficient. În mod similar, consumatorii utilizează servicii bazate pe cloud pentru a simplifica utilizarea aplicațiilor, pentru a stoca, a partaja și a proteja conținutul și pentru a permite accesul de pe orice dispozitiv conectat la web.
Printre avantajele utilizarii serviciilor de cloud enumerăm: implementarea mai rapidă, acces de oriunde la aplicații și conținut, scalabilitate rapidă pentru a satisface cererea, costuri mai mici pentru infrastructură, energie și instalații, o productivitate mai mare a personalului IT, securitate și protecție sporite a activelor informaționale.
ITChannel: Care sunt avantajele pe care Supermicro le ofera prin produsele sale pentru data center-e?
Adrian Netu: Supermicro este cunoscut in piața IT drept un furnizor pentru o gamă largă de produse și soluții pentru centrele de date, iar dintre avantajele oferite putem enumera: un cost optim pentru o calitate ridicată oferită, eficiență energetică, scalabilitate, inovație tehnologică, soluții personalizate, suport și servicii, compatibilitate cu software-ul și ecosistemul. Soluțiile Supermicro sunt proiectate pentru a fi compatibile cu o gamă largă de soluții software și de virtualizare, ceea ce facilitează integrarea și gestionarea în cadrul centrului de date.
ITChannel: Ce categorii de produse se regasesc in aceasta oferta dedicata pentru data center-e?
Adrian Netu: Supermicro oferă soluții dedicate pentru centrele de date care includ servere rack-mount (1U, 2U, 4U) care sunt utilizate pentru o varietate de sarcini, de la virtualizare la stocare și calcul de înaltă performanță, cat și servere blade care sunt concepute pentru a economisi spațiu în rack-uri, soluții de stocare cu discuri rotative (HDD) cat și cu discuri flash (SSD) pentru a satisface orice nevoi, switch-uri de rețea pentru a facilita conectivitatea și gestionarea traficului cat si soluții de interconectare de mare viteză, cum ar fi soluțiile InfiniBand, care sunt utile pentru cerințele de rețea cu latime de bandă mare, acceleratoare grafice pentru aplicații de calcul intensiv, cum ar fi machine learning și inteligența artificială, soluții de răcire și alimentare pentru a menține temperaturile optime ale echipamentelor, soluții de management și monitorizare care permit administrarea și monitorizarea eficientă a echipamentelor din centrul de date.
ITChannel: Cu ce alti vendori a dezvoltat Supermicro parteneriate pentru a crea soluții pentru data center-e?
Adrian Netu: Pentru a crea soluții competitive pentru centre de date, Supermicro a dezvoltat parteneriate cu numeroși alți furnizori de tehnologie și companii din industrie. Aceste parteneriate includ colaborări cu producători de procesoare, dezvoltatori de software, furnizori de stocare și rețea, și alți jucători din industrie. Dintre principalii parteneri ai Supermicro enumerăm: Intel, AMD, Nvidia, Microsoft, VMware, Red Hat, Broadcom și Mellanox. Acești parteneri contribuie la extinderea portofoliului Supermicro și la dezvoltarea de soluții integrate care satisfac cerințele specifice ale clienților în ceea ce privește centrele de date și infrastructura IT.