Autor: Program Manager

Azure Cache for Redis este un depozit de date in-memory care este utilizat pentru a alimenta aplicații rapide și scalabile. Acum, în previzualizare, puteți accesa toate cache-urile din abonamentele dvs. Azure și puteți vizualiza datele acestora cu noua extensie Azure Cache for Redis Visual Studio Code.

Cu această nouă integrare, veți putea utiliza Visual Studio Code pentru a vizualiza, testa și depana cache-urile într-o singură experiență simplificată. Această extensie îmbunătățește ușurința dezvoltării, eliminând necesitatea de a urmări manual conexiunile și cheile de acces pentru a vă conecta la cache. Autentificați-vă pur și simplu cu contul dvs. Azure și veți putea accesa instantaneu instanțele Azure Cache for Redis.

Această extensie acceptă atât configurații comune – cache-uri clusterizate și non-clusterizate, cât și toate tipurile de date Redis, precum șiruri, liste, hash-uri și seturi. Cu acesta, veți putea filtra cheile Redis după anumite expresii potrivite. În cele din urmă, această extensie vă oferă mai mult timp pentru a vă concentra asupra dezvoltării, depanării și testării aplicației în condițiile dvs.

Instalare și utilizare

Extensia Azure Cache for Redis poate fi descărcată de pe Visual Studio Code Marketplace sau din Visual Studio Code căutând Azure Cache în tab-ul de extensie.

Marketplace vă va îndruma să deschideți Visual Studio Code pentru a instala extensia și, odată instalată, veți putea vedea o listă drop-down de cache-uri în tabul Azure din partea stângă a Visual Studio Code. Extinderea meniului derulant vă va solicita să vă conectați la contul dvs. Azure.

După conectarea la contul dvs., veți vedea o listă cu toate abonamentele dvs. Azure. Extinderea afișării unui abonament va dezvălui toate resursele Azure Cache care îi aparțin. După selectarea unei instanțe cache, veți putea vedea toate bazele de date cu date în ele. Pentru un cache clusterizat, veți vedea în schimb porțiuni.

De acolo, puteți extinde o resursă cache pentru a vizualiza toate cheile din interior. Făcând clic pe un nume de cheie Redis, tot conținutul acestuia se va deschide într-o nouă filă de editor. Cu o cheie Redis de tip colecție, făcând clic pe ea se vor afișa elementele individuale sub numele cheii. Dând clic pe elementul individual, se va afișa conținutul acestuia într-o nouă filă de editor.

Puteți filtra cheile Redis utilizând o expresie. De exemplu, filtrarea prin expresia „key*” va afișa toate cheile care încep cu „key”. Pentru cheile hash, puteți, de asemenea, să filtrați după numele câmpului hash. De asemenea, puteți selecta direct numele cache-ului pentru a-i vizualiza proprietățile, cum ar fi numele gazdei, SKU, locația, șirul de conexiune, cheia de acces și versiunea Redis.

Pentru acces rapid la șirul de conexiune, faceți clic dreapta pe numele cache și selectați Copy Connection String.

Începeți să lucrați cu extensia Azure Visual Studio Code

După instalarea extensiei și experimentarea noii integrări, verificați depozitul GitHub pentru a contribui la proiectul open-source. În depozitul nostru puteți trimite orice probleme, cereri de caracteristici și erori. În plus, puteți contribui la depozitul nostru cu orice remedieri de erori, caracteristici sau modificări de proiectare.