Autor: MacKenzie Olson Program Manager, Azure Container Instances

tilizatorii Docker primesc acum o veste bună: noua versiune stabilă a Docker Desktop include instanțele Azure Container Instances – Docker integration! Instalați sau actualizați la cea mai recentă versiune și începeți să implementați astăzi containere în Azure Container Instances (ACI).

Integrarea Azure Docker

Integrarea Azure Docker vă permite să implementați containere serverless în instanțele Azure Container Instances (ACI) utilizând aceleași comenzi din linia de comandă Docker Command-line (CLI) din dezvoltarea locală. Utilizați docker run pentru a roti un singur container sau docker compose up pentru a implementa aplicații multi-container definite cu un fișier Docker Compose. De asemenea, puteți vizualiza jurnalele, atașa un shell și puteți efectua alte acțiuni asupra containerelor care rulează în ACI ca și când respectivele containere rulează local. În plus, puteți utiliza acum Compose pentru a atașa mount-uri de volum Azure File Share la containerele dvs., fie în context local, fie în context ACI.

Cu Azure Container Instances (ACI), puteți rula containerele de dev/test sau de producție în cloud fără a fi nevoie să configurați nicio infrastructură. ACI se adresează dezvoltatorilor care au nevoie să ruleze rapid containere în cloud cu cheltuieli operaționale minime, prin urmare nu există nicio infrastructură sau cheltuieli de gestionare a platformei. ACI se integrează cu alte servicii Azure pentru nevoile dvs. de producție, cum ar fi volumele Azure File Share pentru a vă păstra datele și Log Analytics pentru nevoile dvs. de monitorizare. ACI are un model de tarifare pay-as-you-go, ceea ce înseamnă că veți fi facturat doar pentru procesor și memorie atâta timp cât containerele rulează și nicio secundă în plus.

Extensie Docker pentru Visual Studio Code

În plus față de lansarea de către Docker a unei actualizări la Docker Desktop, Microsoft a lansat o actualizare a extensiei Docker pentru Visual Studio Code. Cu noua versiune 1.6 a extensiei, puteți face clic dreapta pe o imagine din Azure Container Registry (ACR) sau Docker Hub și să o implementați direct în Azure Container Instances (ACI).

După cum puteți vedea în animația următoare, extensia vă solicită mai întâi să selectați un context ACI existent sau să creați unul nou. Acest context este apoi setat ca un context activ, iar instrumentele folosesc comanda docker run pentru a rula un container în ACI. Înainte de a rula containerul, extensia inspectează imaginea pentru a determina dacă ar trebui deschise anumite porturi. În acest fel, containerul dvs. care rulează poate fi accesat de portul/porturile preconizate.

Această nouă caracteristică este în plus față de alte caracteristici Azure Container Instances (ACI) pe care le-am adăugat în versiunile anterioare ale extensiei Docker. Această ultimă versiune oferă un set complet de instrumente pentru crearea, implementarea și diagnosticarea containerelor în ACI din Visual Studio Code.

Încercați-l astăzi!

Dacă nu ați făcut-o deja, asigurați-vă că descărcați extensia Visual Studio Code Docker și versiunea stabilă a Docker Desktop și începeți să implementați containere în Azure Container Instances (ACI) utilizând Docker CLI sau Visual Studio Code. O modalitate excelentă de a începe este să utilizați Azure Container Instances (ACI) quickstart.