Vinexport TradeMark SA Focsani este unul dintre cei mai renumiti producatori de vinuri din Vrancea, avand peste 40 de ani experienta in cultivarea si valorificarea diverselor soiuri de vita de vie. Societatea are o capacitate de productie de 350.000 hl vinuri imbuteliate anual din categoria vinurilor de masa, vinurilor cu indicatie geografica si a vinurilor cu denumire de origine controlata comercializate sub marca proprie ROVINEX. De-a lungul timpului, Vinexport a ajuns sa fie recunoscuta la nivel national si si-a format o retea extinsa de distribuitori in toata tara.

Pentru a veni in sprijinul distribuitorilor sai, Vinexport a decis implementarea unui modul de marketing, care sa ajute agentii Vinexport sa identifice noi clienti si sa monitorizeze atent pozitionarea in piata a produselor Vinexport TradeMark.

Deoarece compania utilizeaza ERP-ul ASiS inca din anul 2005, extinderea acestuia cu un modul de marketing s-a realizat cu rapiditate. La baza dezvoltarii acestui modul au stat doua principii: integrarea nativa cu celelalte aplicatii ale sistemului ASiS si utilizarea frameworkului ASiSmobile, special creat pentru telefoane cu platforme Android sau IOS.

In prezent, aplicatia de marketing ASiSmobile este utilizata de peste 30 de agenti Vinexport TradeMark din toata tara, de pe telefoane cu platforma Android, datele colectate de ei regasindu-se in timp real in cadrul ERP-ului ASiS.Aplicatia de marketing exploateaza in prezent trei directii principale si anume: Distribuitori, Obiective si Rapoarte de activitate, detalierea acestora realizandu-se prin intermediul submeniurilor si a posibilitatilor multiple de filtrare.Aplicatia de marketing Vinexport se refera la intreaga activitate a firmelor care distribuie produsele Vinexport si la relatia cu clientii acestora, adica cu firmele care comercializeaza pe raft produsele Vinexport.Fluxul complet de functionare, dupa care a fost creata aplicatia este urmatorul: agentul Vinexport insoteste agentul firmei distribuitoare pe o anumita ruta, urmand sa realizeze cateva vizite la magazinele care comercializeaza produsele Vinexport (clientii). Inainte de a porni la drum, agentii Vinexport consulta meniul Obiective din cadrul aplicatiei de marketing, unde le sunt definite tinte de vanzari pe produse/volume, etc sau de atragere de noi clienti in reteaua Vinexport. Obiectivele au fost configurate dupa cerintele conducerii Vinexport TradeMark.

In cadrul unei vizite la un client, agentul Vinexport monitorizeaza prezenta la raft a produselor Vinexport, urmarind si inregistrand in aplicatia ASiSmobile parametrii precum: pozitionarea pe raft ca vizibilitate, cantitatea existenta pe raft din fiecare produs Vinexport, pretul pe raft al produselor Vinexport, etc. De asemenea, ASiSmobile permite si inregistrarea unei noi comenzi pentru magazinul respectiv. Inregistrarea unei comenzi de livrare coincide cu raportarea realizarilor agentului Vinexport functie de obiectivele stabilite. In concluzie, obiectivele sunt redimensionate  automat in ASiSmobile in functie de realizari. La sfarsitul zilei, agentul Vinexport are acces la un raport de activitate detaliat, cu posibilitati de filtrare pe rute, distribuitori, clienti, produse, iar conducerea Vinexport are acces la un raport centralizator al activitatii agentilor, analiza eficientei de exemplu realizandu-se prin prisma indeplinirii obiectivelor.

Implementarea si configurarea modulului de marketing au fost realizate de firma Startech Focsani, partener al Alfa Software de peste 10 ani.