După multă vreme, am primit la test un proiector. Fără îndoială lumea proiectoarelor s-a schimbat radical în ultimii ani. M2 este un proiector smart care folosește tehnologia LED care vine cu o serie de funcții interesante.

Prima impresie

M2 se remarcă printr-un design interesant, carcasa având un aspect metalic auriu. Dimensiunile sunt reduse, proiectorul având fără îndoială valențe de portabilitate. Caltatea sunetului este excelentă, responsabile pentru această calitate fiind difuzoarele Harman Kardon.

Alte funcționalități

Fără îndoială proiectorul este dedicat utilizatorilor casnici sau din zona SOHO. Astfel, sunt disponibile o multitudine de facilități de top pe zona de multimedia. Alături de difuzoarele Harman Kardon, M2 este compatibil cu HDR și suportă rezoluții până la 4K, deși cipul DLP este nativ doar 1920×1080. Consider că ținând cont de situația actuală și de nivelul de răspândire a rezoluției 4K, rezoluția full HD este mult mai mult decât suficientă.

Surprinzător, modelul funcționează și cu surse 3D. Ochelarii PGD-350 care costă 34 USD vă permit să vizionați și conținut 3D.

Spre deosebire de majoritatea proiectoarelor pentru uz casnic, M2 nu utilizează o lampă UHP (ultra high pressure). În schimb, folosește LED-uri. Există argumente pro și contra proiectoarelor bazate pe LED-uri. Pe de o parte, M2 este evaluat să dureze până la 30.000 de ore, sau aproximativ 20 de ani, dacă îl urmăriți patru ore în fiecare zi. Aceasta durată de viață este semnificativ mai lungă decât chiar și cele mai longevive lămpi UHP.

M2 are acces încorporat la magazinul de aplicații Aptoide, o alternativă la Google Play. Am regăsit cunoscutele Netflix și Amazon Prime, dar nu am putut găsi HBO GO. Cu toate că Google nu recomandă decât folosirea magazinului propriu de aplicații, am o îndelungă experiență în utilizarea acestui magazin terț și vă spun că puteți să-l folosiți fără avea nici o problemă de securitate sau de altă natură. M2 are, de asemenea, capacitatea de a afișa ecranul dispozitivului (fie acesta un dispozitiv cu Android, fie unul cu iOS), ceea ce presupune că puteți viziona fără nici un fel de problemă orice tip de conținut multimedia.

Concluzii

La un preț de aproximativ 3500 de lei (potrivit site-ului www.pcgarage.ro, consultat in iulie 2021), considerăm că M2 oferă o multitudine de avantaje. Din partea noastră a primit 5 stele și titlul de cel mai bun proiector multimedia testat de noi anul acesta.