D15 întregește gama de laptopuri Huawei, fiind un laptop care se încadrează în gama mid-range. Acesta vine cu un procesor i5 de ultimă generație, care oferă performanță foarte bună pentru majoritatea utilizatorilor.

Prima impresie

Laptopul îți creează impresia de trăinicie. Tot corpul laptopului este realizat din aluminiu, iar pentru un laptop cu un ecran de 15,6 inch, greutatea de 1,56 kg o considerăm optimă. Senzorul de amprentă este integrat în butonul de Power, locul cel mai potrivit în opinia mea. Camera web, similar cu toate laptopurile din gama Huawei, este plasat sub o tastă aflată în mijlocul rândului de sus al tastaturii.

Performanțe

Procesorul i5 din ultima generație, împreună cu chipsetul grafic Iris Xe și cei 16 GB de RAM oferă un nivel de performanță foarte bun pentru majoritatea utilizatorilor. Nu este un laptop de gaming (din acest motiv nu am folosit 3D Mark), dar poate fi folosit cu brio pentru taskuri ceva mai complexe, cum ar fi editarea video.

În aplicația PCMark, laptopul a obținut 4043 puncte.

Alte funcționalități

Lumina albastră emisă de afișajele obișnuite este adesea văzută ca vinovatul din spatele oboselii ochilor experimentată de utilizatori în timpul unei sesiuni de utilizări de lungă durată a laptopului. Pentru a minimiza lumina albastră, Huawei a echipat HUAWEI MateBook D 15 cu un afișaj FullView care a primit certificările TÜV Rheinland Low Blue Light și Flicker Free.

Laptopul are suport pentru Wi-Fi 6, plusul de viteză față de versiunea 5 putând fi și cu 270% mai mare.

De asemenea, sunt disponibile și o serie de aplicații dezvoltate de Huawei, cel puțin una dintre ele mi s-a părut foarte utilă. Huawei Share este o facilitate interesantă de partajare a telefoanelor Huawei cu laptopul. Cu o simplă atingere, smartphone-ul și MateBook se vor transforma într-un dispozitiv „UNIC”. Ecranul telefonului apare pe laptop, ceea ce va permite sa glisați și sa mutați fișiere de pe unul pe celălalt și sa editați fișierele pe laptop în timp ce schimbați mesaje cu colegii pe telefon, folosind aceeași tastatura și același mouse. Menționez totuși că pentru a utiliza facilitate este obligatoriu să folosiți un telefon Huawei.

Concluzii

Din punctul nostru de vedere, la prețul de aproximativ 3100 de lei este un Best Buy, primind acest titlu pentru primul semestru. Un alt lucru de menționat este că am testat și primul build (oficial) de Windows 11 pe acest laptop, iar acesta a rulat fără nici o problemă.