Liderii mondiali din domeniul tehnologiei adoptă DPU-urile BlueField și DOCA SDK pentru construirea de centre de date zero-trust de înaltă performanță. Unitate de procesare a datelor BlueField-3 va susține următorul val de aplicații.

Cloud computing-ul și Artificial Intelligence forțează permanent limitele de capacitate și performanță ale centrelor de date. Anticipând această schimbare, liderii din industrie precum Baidu, Palo Alto Networks, Red Hat și VMware utilizează DPU-urile NVIDIA BlueField pentru a-și transforma platformele de centre de date în platforme mai performante, mai sigure, mai agile și pentru a aduce pe piață produse și servicii diferențiate.

DPU-urile NVIDIA BlueField sunt concepute pentru a îndeplini cerințele de infrastructură pe care trebuie să le ofere centrele de date moderne pentru cloud computing-ul și workload-urile de AI:

  • Eficiență îmbunătățită: DPU-urile BlueField permit tuturor resurselor CPU disponibile să ruleze aplicații de business, eliberând procesoare care altfel ar fi fost utilizate pentru a sprijini rețelele definite de software (Software-Defined Networking – SDN).
  • Capacitate crescută de scalare: Aplicațiile native în cloud sunt foarte distribuite și creează trafic intens în centrele de date. DPU-urile BlueField oferă un mediu de rețea de mare viteză și cu latență redusă pentru aplicații scalabile.
  • Securitate de top: Rezistența multiplă și elasticitatea infrastructurii în centrele de date cloud prezintă riscuri de confidențialitate care sunt gestionate de DPU-urile BlueField.
  • Performanță îmbunătățită: DPU-urile BlueField asigură o conectivitate robustă și puternică pentru a face față prevalenței tot mai mari a calculelor accelerate de GPU în mediile cloud, enterprise și edge.

Poate părea copleșitor pentru organizații să îndeplinească aceste noi cerințe rapid și eficient, protejând în același timp fiecare workload individual. Mai jos sunt exemple despre modul în care clienții și partenerii NVIDIA utilizează DPU-urile BlueField pentru a îmbunătăți dramatic performanța, scalabilitatea și securitatea centrelor de date.

Baidu oferă promisiunea serviciilor bare-metal cloud

Baidu a implementat DPU-urile NVIDIA BlueField pentru infrastructura sa bare-metal cloud scalabilă. Unul dintre avantajele cheie ale cloud computingului de tip bare-metal constă în capacitatea sa de a oferi performanțe previzibile și consistente, permițând accesul direct la hardware.

Infrastructura tradițională bare-metal nu are flexibilitatea și agilitatea operațională pe care le oferă cloud-ul virtualizat. BlueField susține Baidu în efortul de a furniza cu ușurință instanțe de calcul bare-metal către milioane de companii din China cu rețele de mare viteză și izolarea chiriașilor.

Un caz de utilizare ideal pentru DPU-uri, NVIDIA BlueField a ajutat Baidu să transforme bare-metal din infrastructura de server definită hardware în platforme cloud definite de software, accelerate hardware.

Red Hat aduce calculul compozibil în edge

Red Hat colaborează îndeaproape cu NVIDIA pentru a permite calculul AI accelerat de GPU și pentru a stimula inovația pe întregul stack.

Compania de software open-source a dezvoltat o infrastructură de calcul compozibilă (Composable Computing) susținută de DPU pentru a răspunde cerințelor stricte de performanță, latență și securitate în centrele de date edge. Atunci când este desfășurată într-o rețea de 50.000 de noduri, această infrastructură de ultimă generație ar economisi până la 70 de milioane de dolari prin motoarele eficiente de accelerare hardware definite de software ale BlueField.

La nivel de bază, calculul compozibil de la Red Hat este optimizat pentru edge, deoarece folosește bare-metal ca serviciu împreună cu accelerarea hardware BlueField specifică domeniului pentru a spori performanța workload-urilor companiei care rulează pe sistemul de operare emblematic Red Hat Enterprise Linux sau platforma OpenShift Kubernetes.

În calitate de lider în containerizarea aplicațiilor, viziunea Red Hat extinde conceptul de microservicii software către hardware, permițând securitate zero-trust și eficiență operațională atât pentru IT-ul organizației, cât și pentru devops.

Palo Alto Networks accelerează securitatea nativă 5G

Rețelele wireless 5G vor remodela afacerile din mediul digital și deschid un nou subiect de conversație despre preocupările actuale de securitate. Aflată în avangarda soluțiilor de securitate cibernetică, Palo Alto Networks a adoptat o abordare unică pentru a aduce securitatea în rețelele 5G.

Bazându-se pe expertiza sa în securitatea rețelelor, a cloud-ului și a dispozitivelor, compania a creat o soluție de securitate nativă 5G care constă din securitate, automatizare și protecție a serviciilor 5G. Pentru a răspunde cerințelor rigide de procesare a datelor 5G, Palo Alto Networks și-a integrat firewall-ul de ultimă generație, lider în industrie, cu DPU-urile NVIDIA BlueField.

Rezultatul este o arhitectură firewall accelerată de hardware, definită de software, care va asigura procesarea liniară a securității la o viteză de 100 Gb/s. Această arhitectură inovatoare este disponibilă astăzi pentru testarea tehnologiei de către furnizorii de servicii și companii.

VMware redefinește arhitectura cloud hibridă

La GTC 2020, VMware și NVIDIA au anunțat un parteneriat extins pentru a oferi atât o platformă Enterprise AI-Ready, cât și o nouă arhitectură pentru centre de date, cloud și edge care utilizează DPU-urile BlueField pentru a sprijini aplicațiile existente și de generație viitoare.

O componentă critică a platformei Enterprise AI-Ready, suita software NVIDIA AI Enterprise rulează pe VMware vSphere și este optimizată, certificată și susținută de NVIDIA pentru a ajuta mii de clienți VMware din cele mai mari industrii din lume să deblocheze puterea AI.

În plus, VMware colaborează cu NVIDIA pentru a defini o arhitectură cloud de nouă generație bazată pe VMware Cloud Foundation și BlueField și va oferi performanțe sporite, un model de securitate zero-trust distribuită și operațiuni simplificate.

Cunoscut sub numele de VMware Project Monterey, acest lucru îi va ajuta pe clienți să profite atât de procesoare, cât și de DPU-uri, extinzând în același timp pentru prima dată valoarea infrastructurii VMware la aplicațiile bare-metal. Împreună, VMware și NVIDIA construiesc o platformă cloud performantă, mai sigură, mai eficientă și mai pregătită pentru AI pentru cele peste 300.000 de organizații care utilizează astăzi platforma de virtualizare VMware.

Ce urmează: NVIDIA BlueField-3

Dezvăluit de CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, în timpul discursului său din cadrul evenimentului GTC21, BlueField-3 este produsul ce urmează în roadmap-ul de inovație al companiei, care prevede apariția unei noi generații BlueField la fiecare 18 luni.

NVIDIA BlueField-3 redefinește arta posibilului oferind primul DPU din industrie care oferă conectivitate Ethernet de 400Gb/s și InfiniBand cu o putere de procesare de până la 10 ori mai mare decât a predecesorului său.

Huang a anunțat, de asemenea, NVIDIA DOCA 1.0, un cadru de aplicații puternic care permite dezvoltatorilor să creeze rapid aplicații și servicii pentru DPU-urile NVIDIA BlueField. Fiecare nouă generație de BlueField va sprijini DOCA, care păstrează investițiile în dezvoltare pe măsură ce fiecare generație de DPU evoluează.

Pentru clienți, acest lucru înseamnă că aplicațiile de astăzi și infrastructura centrelor de date vor rula și mai repede la sosirea BlueField-3.

Transformarea centrelor de date

NVIDIA și ecosistemul său larg de parteneri se află într-o misiune de a transforma centrele de date prin utilizarea familiei NVIDIA BlueField de unități de procesare a datelor pentru a alimenta următoarea generație de aplicații de cloud și AI. Aflați mai multe despre NVIDIA BlueField data processing units pe site-ul producătorului și aplicați aici pentru a accesa NVIDIA DOCA SDK.