“Proiectele voastre schimba mentalitati”, spun membrii juriului celei mai disputate competitii mondiale de proiecte

“Noi toti am scris un pic de istorie pe aici. Au fost peste 1000 de participanti din Canada si pana in Australia si din Chile pana in China. Semnalul pe care IPMA il da guvernelor lumii este de reevaluare a proiectelor educationale si de recunoastere a excelentei in managementul educational.”, declara Radu Jugureanu, eContent Manager

Editia de anul acesta a IPMA Awards a inregistrat un dublu record: este pentru prima oara in istoria premiilor oferite de cea mai prestigioasa organizatie mondiala de management al proiectelor cand singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educatiei. Tot fara precedent este faptul ca apartin aceluiasi furnizor.

Astfel, la Dubrovnik, Croatia, la Congresul Mondial “International Project Management Association”, ambele proiecte de eLearning inscrise in concurs din Romania, de catre SIVECO, la categoria “Project Excellence in Medium-Sized Projects” au fost laureate.

Medalia de aur a revenit proiectului “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse), iar pentru “Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazahstan”, echipa SIVECO a primit medalia de bronz. Medalia de argint nu a fost acordata.

La ceremonia de premiere, desfasurata sub patronajul Presedintelui Croatiei, Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania, a primit in numele echipei pretioasele trofee. Mai presus de premii insa, declaratia publica facuta pe scena galei de catre un membru al juriului da adevarata masura a recunoasterii valorii acestor realizari: “Proiectele voastre schimba mentalitati si va multumim pentru ca ati reusit sa ne faceti sa vedem dincolo de documentatia de proiect. Am inceput sa aplic acasa ce am invatat de la voi”.

Intr-un mesaj emotionant transmis colegilor de acasa, Radu Jugureanu ne spune: “Noi toti am scris un pic de istorie pe aici. Au fost peste 1000 de participanti din Canada si pana in Australia si din Chile pana in China. Semnalul pe care IPMA il da guvernelor lumii este de reevaluare a proiectelor educationale si de recunoastere a excelentei in managementul educational. Acest lucru s-a intamplat aici, acum, cu noi. Acest lucru ni l-au spus, in fata lumii intregi, membrii juriului. Au zis ca semnalul pe care ei il transmit vine de la noi, SIVECO, iar ei doar l-au preluat si il dau mai departe.”

Ce a diferentiat proiectul din Romania fata de toate celelalte aplicatii? Conform membrilor juriului: „proiectul incorporand tehnologia Multitouch a castigat in mod detasat prin inovare”.

Competitia International Project IPMA reprezinta campionatul mondial al proiectelor de orice tip (nu numai de IT sau educatie), juriul evaluand aplicatiile din perspectiva managementului de proiect.

SIVECO Romania intra pentru a saptea oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume si, ca o fericita coincidenta, urca pe locul al saptelea in topul mondial al excelentei in IT.

Aur pentru “Procesul educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”

Dincolo de excelenta IT si de viziunea proaspata pe care o aduce in procesul educational, proiectul incluzand tehnologia Multitouch este un deschizator de drumuri.

“Cand noi am scris programele pentru Multitouch, tehnologia aceasta inca nu exista! Am gasit niste tineri talentati in Brasov, care au inteles ce voiam si au creat-o pentru noi. Prin aceasta realizare, lumea toata va afla ca o echipa romaneasca face proiecte considerate cele mai bune din lume. Acest premiu este in egala masura opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact si alte materiale, scenaristi, profesori, cercetatori, specialisti IT din Romania”, spunea Radu Jugureanu la o intalnire recenta cu jurnalistii de IT si educatie.

Bronz pentru “Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazahstan”

Proiectul de eLearning dezvoltat de SIVECO si implementat in Kazahstan cuprinde peste 4.000 de lectii lectii multimedia interactive folosite in procesul educational, la nivel national, de catre profesorii si elevii din aceasta tara. Lectiile interactive sunt in limba rusa si kazaha, pentru materii precum fizica, matematica, algebra, geometrie, dar si materii vocationale.

“Solutia de continut educational digital furnizata de SIVECO Romania este implementata in peste 530 de scoli din Kazakhstan, avand ca principal obiectiv alinierea la tendintele pedagogice moderne prin utilizarea tehnologiei informatiei in scoli si oferirea unui mediu atractiv de invatare”, a declarat Yelena Artykbayeva, Directorul departamentului de continut educational digital pentru gimnaziu si liceu in cadrul Centrului National de Informatizare, Kazahstan.