Începând de astăzi, posesorii ceasului inteligent Vector Watch se vor bucura de noi aplicații și funcționalități în cadrul platformei ce include acum și stream-uri pentru conturile de Facebook și Twitter, cât și aplicații pentru Evernote, Nest și muzică. Noua versiune a platformei se înscrie în strategia companiei de a creea o comunitate activă de dezvoltatori care să furnizeze în timp cât mai multe aplicații utile pentru utilizatorii Vector Watch.

Prin aplicația de muzică, posesorii unui Vector Watch vor putea schimba, opri sau controla volumul melodiilor ascultate direct de pe ceas. De asemenea, odată cu noua aplicație, utilizatorii vor primi pe ceas cele mai recente informații din Facebook și Twitter precum evenimentele viitoare, numărul de “likes și share-uri” la ultimele postări, venite atât pentru conturile personale, cât și pentru paginile sociale aflate în administrare.

Pentru persoanele bine organizate, Vector oferă posibilitatea deschiderii listei de activități zilnice din Evernote direct din interfața ceasului. Mai mult, cei ce dețin termostatele Nest, pot controla temperatura locuinței, de la distanță, folosindu-se de ceasul Vector.

Noile funcționalități sunt acum disponibile pentru sistemele de operare iOS și Android prin actualizarea aplicației din App Store, respectiv Google Play. Pentru posesorii unui Windows Phone, platforma va fi actualizată în perioada următoare.

Cu un Vector Watch pe mână, utilizatorii pot vedea dintr-o privire ce întâlniri au programate în acea zi, cine sună sau cine a trimis mesaje, care sunt cele mai importante știri ale zilei cu aplicațiile CNET, BBC, The Economist și ESPN. Totodată, senzorii de înregistrare a activității personale pot furniza un sumar al activității fizice de peste zi (număr de pași, distanța parcursă, ore dormite sau comportamentul în timpul somnului). Împreună cu aplicațiile specifice de fitness, posesorul unui ceas inteligent Vector poate stabili și urmări anumite obiective în privința stilului său de viață. Aspectul fețelor ceasului, împreună cu alarmele sau fusurile orare pot fi modificate modificate cu ajutorul aplicaței mobile Vector Watch.