IBM a anunţat achiziţionarea companiei Ustream Inc., un furnizor de servicii de video streaming live bazate pe cloud. Această achiziţie va extinde platforma IBM Cloud pentru a sprijini clienţii-companii să maximizeze valoarea utilizării de conţinut video, acesta reprezentând  un capital important în media digitală şi în era datelor.

Ustream oferă transmisiuni video online bazate pe cloud companiilor și radiodifuzorilor din orice domeniu, de la discursuri corporatiste, la concerte muzicale. Compania transmite live și la cerere conţinut video pentru aproximativ 80 de milioane de telespectatori lunar, pentru clienți precum NASA, Samsung, Facebook, Nike și Discovery Channel.

Ustream se alătură recent înfiinţatei unităţi IBM Cloud Video Services, care combină activele laboratoarelor IBM R & D cu cele ale recentelor achiziţii strategice. IBM va livra un portofoliu puternic de servicii video care include dezvoltarea de interfeţe API, soluţii de analiză digitală şi vizuală, management simplificat și livrare compatibile unei întregi industrii globale.

Unitatea va fi condusă de Braxton Jarratt, directorul general, și va viza oportunitatea de a accesa o piaţă de 105 miliarde de dolari pentru servicii video bazate pe cloud și software, conform estimărilor IBM.

“Conţinutul video a devenit un tip de date de primă clasă în afaceri, care necesită performanță accelerată și soluţii de analiză puternice, ce permit clienţilor să extragă informaţii relevante”, a declarat Robert LeBlanc, Senior Vice President IBM Cloud. “Extinderea noastră în ceea ce priveşte conţinutul video şi inovaţiile în domeniul cloud într-o unitate integrată va crea clienților oportunităţi pentru a profita de acest mediu de comunicare în modul cel mai strategic posibil”, a mai spus oficialul IBM.

Conţinutul video a devenit o metodă principală de interacţiune cu clienții și angajații, printr-o gamă largă de active media, inclusiv evenimente, conferinţe, seminarii educative sau tutoriale online.

Ca rezultat, clienţii din diferite industrii necesită o soluție sigură, scalabilă și deschisă bazată pe cloud, pentru a gestiona serviciile de conţinut video. Acest lucru este deosebit de important având în vedere că 80% din datele disponibile în întreaga lume sunt date nestructurate și neprocesate de sistemele de calcul, ce nu pot fi gestionate şi analizate, potrivit estimărilor cercetărilor. Conţinutul video reprezintă o parte semnificativă a acestor date.

 Noua unitate IBM Cloud Video Services furnizează servicii video integrate, la nivel global

Platforma IBM Cloud înglobează capabilităţile de transformare în noua unitate de servicii video în Cloud pentru a ajuta clienţii din diferite industrii să integreze conţinutul video într-o sursă de date strategică. Aceasta include Media & Entertainment, retail, educație și servicii guvernamentale.

Unitatea combină active de la compania Ustream, precum și de la Clearleap – o altă recentă achiziţie a IBM. Va crea, de asemenea, soluții care integrează tehnologiile din alte investiții IBM, inclusiv ale companiilor Aspera şi Cleversafe, precum și inovațiile din cercetare şi dezvoltare ale IBM.

Compania IBM dezvoltă de mult timp tehnologii video și de digital media. IBM a primit peste 1.000 de brevete în domenii precum soluţii de analiză vizuală și pentru cele de indexare şi căutare de mari colecții de clipuri video și imagini digitale. Compania IBM a primit, de asemenea, patru premii Emmy pentru inovaţiile legate de conţinutul video.

Prin combinarea acestor inovații, IBM crează o platformă Cloud de top care permite clienților să importe, să stocheze şi să administreze cu uşurinţă conţinutul video live sau la cerere, să utilizeze soluţiile de analytics pentru a îmbunătăţi calitatea, să  implementeze soluţiile de management al drepturilor de autor sau capabilităţi de limbaj și să le distribuie în mod constant pe tot globul.