Canon Europe, lider mondial în soluţii de imagistică, lansează noua serie de instalaţii compacte de proiectoare, ce oferă o calitate de top a imaginii şi care deschid o nouă categorie pentru acest tip de soluţii. Noua serie Canon XEED Compact Installation permite integratorilor de sisteme să ofere clienţilor o imagine de o calitate excelentă direct din proiector, păstrând caracteristicile şi performanţele regăsite, de obicei, doar în modelele de instalaţii de dimensiuni standard.

Noua serie aduce două modele standard (XEED WUX450 şi XEED WX520) şi două modele cu proiecţie scurtă (XEED WUX400ST şi XEED WX450ST).

Atât XEED WUX450, cât şi XEED WX520, dispun de un obiectiv de proiecţie cu zoom 1,8x, ce oferă aceeaşi luminozitate pe întregul registru al zoom-ului. Noul obiectiv, creat de la zero, are o deschidere a diafragmei constantă, de f/2.8, ceea ce înseamnă că nu vor exista pierderi ale luminozităţii la capătul registrului de zoom ( o scădere de maximum 5%). Această performanţă este rezultatul direct al expertizei Canon în designul de obiective, combinată cu generaţia a cincea a sistemului optic AISYS, ce maximizează performanţele panelurilor LCOS (Liquid Crystal on Silicon). Tehnologia LCOS oferă imagini clare, detaliate, fără “dungi”, efect întâlnit, uneori, la alte proiectoare.

Combinarea tehnologiei LCOS şi luminozitatea constantă sunt caracteristici unice Canon, care oferă integratorilor de sisteme flexibilitate maximă pentru a folosi echipamentul de la diverse distanţe, fără a compromite calitatea imaginii sau luminozitatea. Designul proiectoarelor a fost gândit pentru maximum de flexibilitate, prin includerea de corecţii geometrice în toate cele patru colţuri, ceea ce face mai simplă configurarea unei proiecţii clare din orice unghi.

Julian Rutland, Projector Product Strategy & Planning Director Canon: “În acest segment nimic nu se compară, din punct de vedere al calităţii şi luminozităţii, cu noua serie XEED Compact Installation. Partenerii noştri pot acum să ofere utilizatorilor un proiector compact, cu caracteristici şi performanţe comparabile cu cele ale instalaţiilor mari, acest lucru însemnând o mai mare flexibilitate, care satisface astfel nevoile clienţilor.”

Eficienţă energetică de vârf

Noua serie oferă o eficienţă energetică de vârf şi un buton ECO dedicat. Noile produse folosesc energia electrică într-o cantitate semnificativ mai mică faţă de produsele similare oferind, în acelaşi timp, o luminozitate deosebită. Sistemul optic ultraeficient Canon AISYS, ajuns la a cincea generaţie, şi obiectivul de proiecţie complet nou, sunt esenţiale pentru consumul electric extrem de redus. Modelele se mândresc cu cel mai bun consum energetic din clasa lor, de doar 0,081 watti per lumen pentru WUX450 şi 0,068 watti per lumen pentru WX520. În aşteptare, echipamentele consumă doar un singur watt, continuând să susţină prevenirea pierderilor energetice.

Uşor de instalat şi de întreţinut

Noua serie vine în sprijinul integratorilor de sistem cu caracteristici pentru o întreţinere rapidă şi uşoară. Filtrul de aer poate fi accesat fără nicio unealtă necesară, iar lampa poate fi schimbată prin partea din spate a proiectorului, fără a fi nevoie să se scoată aparatul de pe instalaţie, minimizând timpul în care nu poate fi folosit şi crescând eficienţa. Actualizările de firmware pot fi instalate, de asemenea, prin intermediul memoriilor USB, ceea ce înseamnă că se pot face update-urile esenţiale fără a fi nevoie ca echipamentul să fie dus într-un service.

Mulţumită noului procesor de imagine, modelele includ o gamă de caracteristici avansate, potrivite în special aplicaţiilor multi-display. Ajustarea registrelor de culoare permite alinierea perfectă a trei paneluri RGB, eliminând problemele de convergenţă. Combinarea marginilor imaginilor cu ajutorul mai multor proiectoare permite crearea de imagini panoramice, alipite perfect.

Proiectoare şi instalare compacte

În acelaşi timp, se lansează şi cele două modele short-throw – WUX400ST şi WX450ST, bazate pe aceeaşi platformă hardware ca modelele XEED WUX450 şi XEED WX520, cărora li s-au adăugat noile obiective de proiecţie pentru distanţă scurtă. Aceste două modele sunt create atât pentru instalaţii de proiectare din faţa, cât şi din spatele ecranului şi sunt potrivitate mai ales pentru spaţii premium, însă şi pentru locaţii ample, unde cablurile lungi sunt scump e sau greu de folosit. Cu un zoom digital de 1,4x şi nicio distorsiune a imaginii, cele doua produse sunt potrivite pentru proiecţii de la distanţe reduse, afişând o imagine extrem de clară.

Porturile DVI şi HDMI sunt standard la toate modelele, plus o funcţie picture-in-picture care permite afişarea simultană a două surse digitale de imagine, pentru maximum de flexibilitate.

“Canon se sprijină integratorii de sisteme pentru a oferi soluţii de proiectare de top clienţilor lor, indiferent de mediu sau de cerinţele clientului. Noua serie XEED Compact Installation beneficiază de toate funcţiile necesare într-un şasiu mai mic, oferind şi cea mai bună eficienţă energetică din clasa sa. Astfel, oferim partenerilor noştri oportunitatea de a se adresa acestui segment de piaţă cu un produs de înaltă calitate, la un preţ competitiv.”

Noua serie de proiectoare XEED Compact Installation, inclusiv variantele “Medical” (echipate cu un mod de simulare DICOM), vor fi disponibile începând din a doua jumătate a anului 2013.