TRENDnet, cel mai bun brand de hardware pentru rețea wired și wireless din clasa sa, a lansat astăzi noul TPL-4052E, un adaptor Powerline 500 AV cu patru porturi. Acest adaptor oferă conexiune directă la internet pentru dispozitive media center precum Smart TV-uri, media-playere, receivere și console de jocuri. TPL-4052E permite conectarea la internet a patru dispozitive simultan, prin rețeaua electrică existentă.

Unul dintre adaptoare se leagă la router si celălalt în orice priză de pe același panou electric, obținându-se astfel o rețea de mare viteză. Adaptoarele TRENDnet se conectează automat între ele cu ajutorul unui semnal encriptat securizat, fără a necesita un kit de instalare. Pentru a menține viteza de 500 Mbps, toate adaptoarele trebuie să fie certificate la acest nivel. Pentru securitate adițională, trebuie apăsat bunonul Sync si toate codurile de encriptare vor fi schimbate. Tehnologia incorporată pentru economie electrică reduce consumul de energie cu până la 70 % în mod standby, rezultând o diferență considerabilă, având în vedere că dispozitivul este mereu pornit.

“Oamenii au inceput să aprecieze cât de ușor se folosesc adaptoarele Powerline. Doar le bagi în priză și ele se auto-conectează printr-un semnal criptat,” spune Zak Wood, director de marketing global pentru TRENDnet.

Mai multe informații: http://www.trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=145_TPL-4052E&cat=178