Software-Defined Networking – pe piaţă vor apărea noi metode de operare a reţelelor de întreprindere, care să facă faţă cerinţelor tot mai numeroase şi mai diverse la care sunt supuse acestea. Reţelele definite prin software, sau SDN, care au fost în mare parte implementate în reţelele operatorilor de date şi în centre de date, vor începe să aibă o relevanţă crescută în mediile de întreprindere obişnuite pe măsură ce vendorii de aplicaţii vor începe să fructifice capabilităţile SDN pentru a simplifica procesele de afaceri în scopul furnizării de valoare adăugată întreprinderii. Directorii executivi şi managerii tehnologici din companii vor avea nevoie să dezvolte strategii de integrare SDN în reţelele lor de întreprindere, punând un accent puternic pe securitate.
Wireless – Chiar dacă tehnologia 802.11ac se găseşte în stadii timpurii de adoptare şi implementare, axarea pe zona wireless se va îndepărta de tehnologia folosită şi performanţele obţinute şi se va apropia tot mai mult de soluţiile de management unificat prin folosirea unei platforme bazate pe cloud din cadrul infrastructurii existente a organizaţiei. Acordarea de importanţă crescută aplicaţiilor şi abilităţii de a gestiona traficul de date pe baza fluxurilor de moment vor deveni din ce în ce mai importante pe măsură ce organizaţiile adoptă o abordare unificată a conectivităţii. Acest fapt este cu precădere relevant datorită tendinţei marcate de creştere a utilizării de dispozitive mobile, coroborată cu stagnarea tendinţei de utilizare a echipamentelor fixe.
Securitate şi IoT – Numărul în continuă creştere al dispozitivelor sau “lucrurilor” conectate între ele în cadrul Oraşelor Inteligente şi de-a lungul întregului univers “Internet of Things” va face ca echipamentele automatizate şi reţelele machine-to-machine să devină ţinte mai atractive pentru infractori. Zona de securitate de generaţie următoare pentru organizaţiile care operează şi gestionează reţele de tip embedded va deveni la fel de importantă, dacă nu cumva mai importantă decât zona de securitate a reţelei clasice a organizaţiei.
Conform lui Călin Poenaru, country manager Allied Telesis, ” In viitorul imediat, conectarea unui numar mare de surse de date, in contextul Internet-of-Things, va reprezenta o adevarata provocare pentru multe din industriile prezente in piata din Romania. Oricare ar fi verticala de industrie la care ne uitam, fie ea productie manufacturiera sau retail, transport sau agricultura, sanatate sau industrie petroliera, va fi nevoita sa faca fata unui flux masiv de date, colectate din sute sau mii de surse independente, necesare stabillizarii si urmaririi proceselor specifice. Allied Telesis, prin tehnologia utilizata si portofoliul specific isi propune sa ajute la gestionarea acestor operatii, imbunatatind controlul si gestiunea automata a echipamentelor de retea prin intermediul AMF (Allied Telesis Management Framework). In plus, pentru prima data, se asigura integrarea cu aplicatiile care colecteaza si proceseaza datele folosind Secure Enterprise SDN. In acest fel, oricare ar fi mediul de conectare al surselor, wired sau wireless, utilizatorul are permanent controlul absolut al zonei de acces si agregare al retelei sale de date. “
Mai multe detalii gasiti pe website www.alliedtelesis.ro