IBM (NYSE: IBM) a anunţat recent că a fost numit lider în rândul furnizorilor Smart City de către Navigant Research.

Având cunoştinţe avansate în ajutorarea oraşelor, IBM a colaborat cu mii de oraşe de la nivel mondial pentru a ajuta la transformarea sistemelor existente şi pentru a putea oferi servicii îmbunătăţite cetăţenilor.

Potrivit raportului, „angajamentul IBM privind oraşele inteligente a devenit o componentă cheie a strategiei Smarter Planet. Investiţia continuă a companiei în cercetare şi dezvoltare (R&D), în produse şi angajamente pentru oraşe, a permis ca IBM să rămână lider, în ciuda creşterii rapide a numărului de competitori.”

Noul raport Navigant Research Leaderboard despre furnizorii de soluţii privind oraşele inteligente, examinează companiile de top care implementează proiecte pentru orase mai inteligente abordand  domenii precum: energia, apa, transporturile, managementul clădirilor şi serviciile guvernamentale. Raportul compară organizaţiile care oferă o abordare integrată a operaţiunilor oraşelor, tehnologii şi soluţii.

„IBM continuă să fie lider în cadrul pieţei Smarter Cities, ajutând la transformarea oraşelor de toate dimensiunile”, a declarat Michael J Dixon, PhD, General Manager, IBM Smarter Cities. „Colaborările noastre cuprind proiecte strategice de anvergura şi complexe, precum şi iniţiative dedicate care utilizează soluţii testate privind recuperarea investiţiei.”

Urbanizarea în masă, inovaţiile şi conceptul de „new intelligence” schimbă aspectul oraşelor şi provoaca viitoarea generaţie de lideri cu noi oportunităţi in domenii precum: siguranţa publică, asistenţa medicală, transportul, apa şi energia electrică.

Navigant Research estimează că piaţa globală pentru tehnologie Smart Cities va creşte de la valoarea de 6.1 miliarde de dolari în 2012, la peste 20 de miliarde de dolari în 2020, o rată de creştere anuală de 16.2%. Acest lucru reprezintă o investiţie de peste 117 miliarde de dolari în tehnologii Smart City între 2012 şi 2020.

Raportul Navigant Research Leaderboard evaluează furnizorii smart city pe baza cotei de piaţă, a performanţei şi caracteristicilor produselor, a integrării produselor, a marketingului şi resurselor financiare pentru a susţine proiectele de anvergura smart city la nivel mondial.

Pentru a afla mai multe detalii despre Raportul Navigant Research Leaderboard: Furnizori Smart City şi pentru a descărca un sumar, vă rugăm vizitaţi:

http://www.navigantresearch.com/research/navigant-research-leaderboard-report-smart-city-suppliers