Primele cinci aplicatii de Facebook din Romania aduna in total 50.000 de utlizatori activi (via facebrands.ro). Numarul acesta este depasit insa de aplicatia Solitaire Arena, un joc de Facebook facut de romani, cu peste 60.000 de utlizatori activi pe zi (conformappstats.eu).

Jocul Solitaire Arena a fost lansat in 2012, de trei romani: Bobby Voicu, Cristi Badea si Elvis Apostol, absolventi ai accelaratorului de business StartUp Bootcamp Dublin. In doar 9 luni de la lansare, compania celor trei – Mavenhut Ltd. – a primit o investitie in valoare de 550.000 Euro din partea SOS Ventures, un fond de investitii irlandezo-american.

Despre industria de jocuri de pe Facebook, Cristi Badea, cofondator Mavenhut Ltd a avut de declarat: Jocurile online au crescut odata cu Facebook, iar acum au atins culmi la care nici nu se visa in urma cu 2-3 ani. Ne bucuram sa facem parte dintr-un noul val, unde jocurile chiar au devenit sociale deoarece pot fi jucate in timp real cu prieteni sau oameni din intreaga lume. In plus, am reusit sa transformam un joc precum Solitaire, care prin definitie este este o experienta solitara (de unde si numele), intr-o activitate sociala, un joc pe care il poti juca in acelasi timp cu prietenii.

Povestea mai detaliata a companiei care a ajuns de la o idee pana la investitia de 550.000 Euro in doar noua luni, poate fi gasita pe blogul lui Bobby Voicu: http://www.bobbyvoicu.ro/de-la-0-la-550000-euro-in-9-luni.html

Principalele directii ale Mavenhut in urmatorul an sunt legate de cresterea echipei din Romania si de adaugarea unui numar mai mare de jocuri in portofoliu. Evident, nu vrem sa incetinim cresterea jocurilor pe care le avem deja, Solitaire Arena fiind “varful de lance”. Nu ne dorim sa crestem artificial, insa. Nici ca echipa, unde preferam sa angajam mai incet, dar bine, nici ca produse. Pentru moment suntem concentrati pe imbunatatirea experientei jucatorilor si pe motivarea acestora sa isi invite cat mai multi prieteni in joc, spune Bobby Voicu.

In competitia internationala The Next Web – StartUp Awards, Mavenhut poate fi votata in trei categorii: StartUp-ul Romanesc al anului 2012, aplicatia anului cu jocul Solitaire Arena si cofondatorul anului prin persoana lui Bobby Voicu.