Toshiba Corporation anunţă lansarea a două noi echipamente hibride de stocare de 2.5-inch care oferă viteze de citire şi performanţe de scriere superioare pentru laptop-uri şi sisteme desktop. Noile echipamente care integrează hard disk-uri de mare capacitate şi memorii flash NAND într-o singură unitate, vor fi disponibile în două variante: de 1 TB şi 750 GB.

Noile echipamente 1TB – MQ01ABD100H şi 750GB – MQ01ABD075H  folosesc hard disk-urile pentru a oferi un spaţiu de stocare mare, iar memoria flash NAND de 8GB drept memorie cache pentru a susţine transferul de date la viteze mari. Drept rezultat, timpul de citire şi scriere este aproximativ de trei ori mai rapid[i] comparativ cu hard disk-urile Toshiba de capacitate echivalentă. În cazul sistemelor desktop, noile echipamente de stocare hibride reduc timpul dedicat pornirii aplicaţiilor cu până la 40%[ii]. Cu o dimensiune de 2.5-inch şi spaţiu de stocare mare, acestea se poziţionează drept o alternativă performantă pentru sisteme desktop sau laptop-uri.

Pentru fiecare operaţiune, datele sunt alocate unuia dintre cele trei nivele de memorie ale echipamentului de stocare hibrid: memoria DRAM de tip buffer, cea flash NAND sau discul magnetic. Acest proces este îmbunătăţit de un algoritm care memorează în mod dinamic pattern-urile de acces la date ale utilizatorului şi înmagazinează informaţiile conform nivelului potrivit. Vitezele de acces mari se obţin prin stocarea datelor care sunt accesate în mod frecvent pe memoria flash NAND.

 

Sistemele desktop de astăzi trebuie să facă faţă unor cereri tot mai ridicate în termeni de spaţiu de stocare: videoclipuri HD multiple, diferite surse de date şi o performanţă de scriere/citire care să răspundă în mod corespunzător unui procesor şi unei plăci grafice rapide. Prin intermediul memoriei flash NAND realizată cu cea mai nouă tehnologie de procesare, cu ajutorul tehnicii ultra-moderne de miniaturizare şi a hard disk-urilor de capacitate şi viteză mare, Toshiba oferă consumatorilor şi companiilor un echipament de stocare hibrid cu spaţiu de înmagazinare superior, specific unui hard disk şi cu viteză de acces la date precum cea a unui SSD.

[i] Comparativ modelele din seria existentă: MQ01ABD. Rezultatul se bazează pe evaluarea realizată de Toshiba folosind PCMarkTM Vantage. PCMarkTM este marcă înregistrată a Futuremark

[ii] Rezultat obţinut în urma comparaţiei realizate de Toshiba între ehipamentul de stocare hibrid şi modelul existent MQ01ABD100, dar şi seria de SSD-uri Toshiba THMSNF în situaţia de pornire în mod simultan a aplicaţiilor (Microsoft Outlook® + Microsoft Excel® + Microsoft® Word + Microsoft PowerPoint®). Microsoft®, Outlook®, Microsoft Excel®, PowerPoint® sunt mărci înregistrate ale Microsoft Corporation în SUA şi alte ţări

 

——————-