Allview derulează o campanie în forță de promovare a unor linii de produse cu caracteristici avansate și un raport calitate/preț care îi determină pe clienți să privească cu interes ofertele companiei.

Am avut plăcerea să primim la test un primul televizor din seria ePlay a producătorului brașovean, modelul Allview 43ePlay6100-U, un televizor bazat pe sistemul de operare Android TV. Nu este prima dată când vin în contact cu tehnologia propusă de Allview fiind posesorul unui televizor din seria precedentă, 6000, și mărturisesc că sunt foarte mulțumit de el. Totuși seria 6000 avea un mic neajuns, lipsa aplicațiilor Netflix și HBO Go. Pentru Netflix, aplicație care nu este disponibil pe magazinul de aplicații Android TV, am găsit o soluție, instalând aplicația prin intermediul magazinului independent Aptoide. Pentru HBO GO nu am găsit o soluție decât partajarea ecranului prin Chromecast de pe tabletă sau telefon.

Spre deosebire de televizorul meu, seria ePlay vine cu aplicațiile HBO GO și Netflix preinstalate. Modelul Allview 43ePlay6100-U are un ecran de 43 de inchi sau 109 cm și suportă rezoluția 4K și tehnologia HDR10. Ecranul are o calitate foarte bună, etalând culori vii în condiții de luminozitate și contrast remarcabile. Ecranul TV este aproape fără margini pe laterale și în partea superioară, iar componenta de sunet este de calitate, folosind tehnologia Dolby Audio cu două difuzoare 2x 8W.

Conectivitate

Televizorul se prezintă cu o conectică generoasă: pe lângă capabilitatea de a dialoga prin wireless prin modulele Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac și Bluetooth 5.0, produsul se prezintă cu patru porturi HDMI, un port LAN, trei porturi USB, două intrări pentru antene TV, un port digital audio out, precum și suport CI+.

Telecomanda

Telecomanda, un element indispensabil pentru un TV, vine cu un modificări importante comparativ cu ediția precedentă. Important de menționat este că are încorporată un microfon, prin intermediul căruia puteți da comenzi vocale pentru TV folosind aplicația Google Assistent. De asemenea, se remarcă cele două butoane pentru principalele platforme de streaming video (YouTube și Netflix).

Sistemul de operare

Televizorul este înzestrat cu versiunea Android TV 9. În afară de prezența aplicațiilor de streaming, nu sunt modificări majore de semnalat la capitolul interfață. Primul rând este dedicat aplicațiilor favorite, care pot fi eliminate sau adăugate după plac. La secțiunea LiveTV a fost adăugat un meniu pentru setări, totuși încă nu puteți integra în interfața Android shortcut-uri pentru accesarea directă a canalelor favorite.

Concluzii

Având un preț de aproximativ 1500 de lei, considerăm că acest model are un raport preț/performanță excelent pentru un televizor smart.

Evaluare (punctaj maxim 10p)

Design 10
Performantă 9
Preț 10
Stocare 9
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.66

 

Specificații

SO: Android™ TV 9.0
CPU: Cortex A55 Quad Core
Telecomandă cu Google Assistant
Diagonală: 43” (109 cm), 16:9
Rezoluție: 4K UHD (3840×2160)
HDR 10
Unghi de vizibilitate: 150/160 °
Audio: 2x 8W/Stereo/Dolby Audio
Bluetooth v5.0
Compatibil CI+