Motorola edge este primul telefon de la acesta companie pe l-am primit la test. Piata romaneasca oferă surprize in ceea ce priveste pretul telefonului. Astfel, pe site-ul eMAG pretul este de 3000 lei, iar pe site-ul Altex este 2299 lei (site-uri consultate pe data de 24.08.2020).

Primele impresii

Ecranul telefonului este OLED, dar si cubat. Display-ul are culori foarte vii, avand o rata de refresh de 90 Hz si suport HDR10. Mărturisesc ca dimensiunile telefonului sunt putin diferite fata de alte telefoane pe care le-am testat (161×71 mm). Odata ce te obisnuiesti insa acest lucru nu mai reprezinta o problema.

Un lucru negativ de mentionat este spatele care este din plastic, un lucru mai putin obisnuit in aceasta zona de pret. Este pacat pentru ca pe fata are Gorilla Glass 5, iar rama este din aluminum, suplimentar in cutie vine si cu o husa.

Software

Telefonul are un Android™ 10 stock, lucru pe care il prefer pe orice telefon. Interfata nativa a Android™ consider ca este cea mai fluida si fără bug-uri, suplimentar update-urile se realizează simplu pe baza suportului Google. Singurele aplicații sunt o soluție de suport si aplicația Moto, care iți arata diferitele funcții in plus integrate de către Motorola.

Performante

Telefonul a obținut in AnTuTu 304.166 puncte, ceva mai puțin decât alte telefoane pe care le-am testat in această categorie de preț, in GeekBench 5 scorul a fost de 584 puncte (single-core) si 1765 puncte (multi-core).

Foto

Camera foto principala este buna pentru pozele la lumina zilei. Din păcate, pozele nocturne au o calitate slaba. Filmarea 4K este buna cu camera fixata pe trepied, dar filmarea din mana are lacune la capitolul stabilizare.

Pozele si videoclipurile la rezolutia nativa pot fi gasite aici

Concluzii

Consideram ca la facilitățile oferite, prețul corect este de aproximativ 2000 lei, preț pe care l-am întâlnit cu reducere pe un site al unui retailer online. Edge excelează la capitolul ecran, din dimensiuni, claritate, si culorile vii.

Specificatiile pot fi gasite aici

Evaluare (punctaj maxim 10p)

Design 10
Performantă 8
Preț 8
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.33