La aproximativ un an de la lansarea primului laptop Huawei în Europa, Huawei își extinde gama cu un nou laptop bazat pe procesoarele AMD Ryzen. După ce AMD a stat în umbra Intel destul de mult timp, Ryzen pentru dispozitive mobile şi desktopuri se pare că va conduce la o nouă revoluție tehnologică.

Prima impresie

Laptopul nu are decât 1.31 kg şi este destul de subțire (14,9 mm). Raportul ecran-corp este de 88%, acesta având o rezoluție 2K. Culorile sunt vii şi realiste, ecranul suportând integral gama de culori sRGB. Senzorul de amprenta este integrat în butonul de power.

Performante

Laptopul este înzestrat cu un procesor quad-core AMD Ryzen 5 3500U, fiind integrat şi un chipset video, un Radeon Vega 8, este de menționat şi SSD-ul PCI-e NVMe care oferă viteze deosebite de scriere şi citire.

Benchmark-uri

Laptopul a obținut în 3DMark Night Raid un scor de 8197 puncte, iar în PCMark 10 a obținut un scor de 2697 puncte.

Huawei Share

Huawei Share este o facilitate interesantă de partajare a telefoanelor Huawei cu laptopul. Din fericire de această dată am folosit facilitatea, având un telefon cu ultima versiune majoră de EMUI (EMUI 10.1).

Cu o simplă atingere, smartphone-ul și Huawei MateBook se vor transforma într-un dispozitiv „UNIC”, chiar și fără o conexiune la internet. Ecranul telefonului apare pe laptop, ceea ce va permite să glisați și să fixați fișiere de pe unul pe celălalt și să editați fișierele pe laptop în timp ce schimbați mesaje cu colegii pe telefon, folosind aceeași tastatură și același mouse. Această colaborare intre dispozitive vă ușurează viața și muncă.

Interesant este și software-ul PC Manager, care dispune de o interfață simplă pentru conectarea la telefon și actualizarea driverelor.

Concluzii

Laptopul are o baterie de 41,8 Wh, care se încarcă până la 50% în 30 de minute, cu încărcătorul din cutie de 65 de W. Calitatea sunetului este foarte bună datorită sistemului Dolby Atmos, prețul acestui laptop fără reducere este de 4300 lei, care mi se pare un preț mare. Prețul apropiat de realitate este 3200 lei, pe care l-am găsit la finele lunii august, pe site-ul unui retailer online.

Specificatile laptopului pot fi gasite aici

Evaluare (punctaj maxim 10p)

Design 10
Performantă 9
Preț 9
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.66