X2 Extreme este “nava amiral” a producătorului brașovean Allview. Device-ul este a doua generație Extreme, Allview păstrându-și statul în continuare statul de singur producător autohton care oferă un telefon din gama high-end.  Telefonul are o serie de facilități excelente, printre acestea numărându-se: procesorul octa core X64 la 2 GHz, 3 GB memorie  RAM și stocarea internă de 64 GB (extensibilă până la 128 GB prin card microSD). Procesorul este un MediaTek Helio X10 (utilizat și de gama HTC one) și oferă performanțe de excepție atât pentru aplicații de business, cât și pentru jocuri.

Am apreciat Displayul QHD Amoled foarte bun și cele calitățile celor două camere de 8 și, respectiv, 32 megapixeli. Telefonul a obținut rezultate foarte bune în PCMark for Android, excelând prin performanțele procesorului și a componentei grafice.

Consul telefonului pe site-ul producătorului, consultat la finele lunii octombrie a.c., a fost de 2199 RON (TVA inclus). Singura întrebare care se poate pune cu privire la acest dispozitiv este fiabilitatea pe termen lung. Performanțele sunt de excepție și recomandă acest telefon ca alternativă la orice alt telefon din gama high-end de pe piața locală.

Apreciere ITChannel

Specificații      *****

Aspect             *****

Funcții             ****

Preț                 ***

Specificații tehnice

Smartphone Dual SIM 4G FDD si TDD
Display 6” Quad HD, 2560x1440px, matrice activa de leduri organice
CPU: Octa Core 64-bit, 2GHz, Helio X10
GPU: Power VR Rogue G6200/700MHz
OS: Android™ 5.1, Lollipop
Camera foto principala 24MP, Autofocus, filmare 4K
Eraser, best picture, face beauty, HDR, mod Profesional, Lossless Zoom
Camera foto secundara 8 MP Autofocus
Memorie RAM: 3GB
Memorie Flash: 64GB
MicroSD card: pana la 128GB
Gesture mode, NFC