Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că telemedicina va permite industriei medicale să reducă costurile cu 21 miliarde USD până în 2025, economiile fiind în cretere de la 11 miliarde USD în 2021. Aceasta reprezintă o rată de creștere de peste 80% în următorii patru ani. Conceptul de telemedicină implică furnizarea de la distanță a serviciilor de asistență medicală și include tehnologii precum teleconsultările, monitorizarea la distanță a pacienților și chatbots.
Studiul a identificat teleconsultările, un serviciu care permite pacienților și medicilor să interacționeze de la distanță, ca un serviciu cheie care va permite aceste economii semnificative. Cu toate acestea, a avertizat că economiile vor fi limitate la țările dezvoltate în care prevalează accesul la dispozitivele necesare și la conectivitatea la internet. Ca urmare, s-a previzionat că peste 80% din economii vor fi atribuite Americii de Nord și Europei până în 2025.
Dereglementarea telemedicinei este necesară pentru a maximiza creșterea
Noul raport, Telemedicine: Emerging Technologies, Regional Readiness & Market Forecasts 2021 2025, a estimat că s-au efectuat peste 280 de milioane de teleconsultări în 2019. Cu toate acestea, numărul a crescut la 348 de milioane în 2020 din cauza pandemiei COVID-19. De asemenea, studiul a anticipat că activitățile dezvoltatorilor de servicii medicale terțe vor fi cruciale în accelerarea implementării serviciilor emergente de telemedicină și în creșterea gradului de absorbție în rândul furnizorilor de servicii medicale.
Cu toate acestea, raportul a prezis că investiția semnificativă în integrarea serviciilor de telemedicină și cerința de protecție a datelor, cum ar fi HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) din SUA, va descuraja adopția în rândul furnizorilor de asistență medicală mai mici. Pentru a încuraja adoptarea serviciilor de telemedicină, raportul a recomandat ca organismele de reglementare a asistenței medicale să continue să dereglementeze serviciile de telemedicină pentru a reduce la minimum orice bariere rămase la intrarea pentru furnizorii de asistență medicală mai mici.
Autorul cercetării, Adam Wears, a remarcat: „Orice dereglementare trebuie să asigure că confidențialitatea pacientului nu este subminată. În plus, recomandăm ca serviciile de teleconsultare inovatoare și emergente să fie integrate în tehnologiile medicale existente, cum ar fi fișele medicale electronice, pentru a maximiza beneficiile acestora pentru furnizorii de servicii medicale. ”
Sursa: Juniper Research