Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că pierderile comercianților din cauza fraudelor prin plăți online vor depăși 206 miliarde de dolari cumulativ pentru perioada cuprinsă între 2021 și 2025. Această cifră, echivalentă cu aproape 10 ori a venitului net al Amazon în anul financiar2020, demonstrează de ce comercianții trebuie să considere o prioritate imediată combaterea fraudei prin utilizarea platformelor de prevenire a fraudei bazate pe învățarea automată.

Cercetarea a identificat că pandemia a dus la o creștere a identității sintetice și a fraudei prin preluarea conturilor, care amenință securitatea tuturor conturilor, alături de datele de plată asociate. Cercetarea recomandă ca furnizorii de soluții de detectarea fraudelor de plată să se concentreze acum pe parteneriatul cu acordurile de schimburi de date, pentru a maximiza volumul de date disponibil algoritmilor de învățare automată, sporind astfel șansele de identificare a tranzacțiilor frauduloase.

Mai multe informații sunt disponibile în whitepaper-ul gratuit Fighting Online Payment Fraud in 2021.

Bunurile fizice la distanță sunt principala sursă de îngrijorare în ceea ce privește frauda

Noua cercetare, Online Payment Fraud: Emerging Threats, Segment Analysis & Market Forecasts 2021-2025, a constatat că achizițiile la distanță de bunuri fizice sunt principala cauză a fraudelor de plată online, reprezentând peste 47% din pierderile prin fraudă în 2021. Cercetarea solicită furnizorilor de soluții de prevenire a fraudei de plată să ofere servicii bazate pe verificarea identității digitale, pentru a spori securitatea și a combate creșterea fraudelor de preluare a conturilor.

Coautor al cercetării, Nick Maynard explică: „Având în vedere volumele mari de tranzacții de plată online la nivel global, este esențial ca aceste date tranzacționale să fie folosite pentru a detecta continuu tranzacțiile frauduloase. Furnizorii de plăți care pot utiliza aceste date pentru a identifica noi surse și tactici de fraudă vor fi cei care se dovedesc a fi cei mai rezistenți la această pierdere semnificativă a pieței.”

Riscuri fără precedent de fraudă care conduc la creșterea cheltuielilor de detectare

Cercetarea a constatat, de asemenea, că volumul cheltuielilor pentru serviciile platformei de detectare și prevenire a fraudei va depăși 11,8 miliarde de dolari la nivel global în 2025, de la 9,3 miliarde de dolari în 2021. În consecință, cercetarea recomandă vânzătorilor de soluții de detectare și prevenire a fraudei să se concentreze pe construirea platformelor care pot acoperi toate canalele emergente de trafic de plăți, inclusiv noi domenii, cum ar fi plățile bancare deschise, susținute de parteneriate de date și susținute de învățarea automată pe scară largă, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sursa: Juniper Research