Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că volumul cheltuielilor pentru soluții de verificare a identității digitale de către companii vor ajunge la 16,7 miliarde USD în 2026, de la 9,4 miliarde USD în 2021. Verificarea identității digitale reprezintă verificarea identității folosind elemente verificabile digital, precum scanări de selfie, verificări de adrese și autentificare bazată pe cunoștințe. Această creștere de 77% va fi alimentată de nevoia în creștere rapidă de integrare digitală a utilizatorilor, care s-a accelerat în timpul pandemiei.

Cercetarea a identificat că, în timp ce pandemia a accelerat transformarea digitală, multe industrii au crescut deja digitalizarea, reflectând apetitul schimbător al clienților și oportunitățile de eficiență operațională. Prin urmare, cercetarea a recomandat ca integrarea digitală fără probleme să fie cerința minimă în mediul post-pandemic, așteptările utilizatorilor îndreptându-se către procese cu interacțiune scăzută, dar și de securitate ridicată, necesitând utilizarea AI pentru analize comportamentale continue.

Serviciile bancare și financiare conduc în topul cheltuielilor pentru verificarea identității

Noul raport „Digital Identity Verification: Key Opportunities, Vendor Strategies & Market Forecasts 2021-2026” a constatat că serviciile bancare și financiare vor cumula aproape 62% din cheltuielile efectuate de companii pentru soluții de verificare digitală a identității până în 2026. Această importanță reflectă cât de critică este verificarea digitală în a ajuta băncile să îndeplinească cerințe severe de reglementare într-un mediu digital complex.

Co-autor al raportului, Vladimir Surovkin explică: „Băncile exclusiv digitale au arătat că modelul Know Your Customer integral digital poate funcționa și este foarte captivant pentru utilizator, prin urmare presiunea este exercitată de băncile tradiționale pentru a implementa noi servicii de verificare a identității. Gestionarea rapidă a acestei tranziții și obținerea echilibrului de confort/securitate al utilizatorului vor determina succesul general.”

Numărul proceselor de verificare a identității la nivel global va depăși 92 de miliarde în 2026

Cercetarea a constatat, de asemenea, că volumul global al proceselor de verificare a identității va depăși 92 miliarde în 2026, de la 45 miliarde în 2021. Cercetarea a constatat că, deși serviciile bancare și financiare sunt factorii principali ai acestei creșteri, extinderea verificării identității în alte domenii, precum operatorii de rețele mobile sau jocurile de noroc digitale, va crea oportunități semnificative pentru furnizori în următorii cinci ani.

Sursa: Juniper Research