Telefoanele ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro, prezentate recent la nivel global, sunt disponibile prin intermediul magazinelor specializate din România. Noile modele sunt bazate pe cele mai recente platforme mobile Qualcomm Snapdragon 865 și beneficiază de ecran AMOLED NanoEdge de 6,67 inchi pentru redarea unor imagini superbe.

Performanțe de vârf

ASUS ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro sunt construite pe baza celor mai noi platforme mobile de la Qualcomm. ZenFone 7 Pro integrează platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 865 Plus, care oferă conectivitatea 5G multi-gigabit, performanță WiFi 6 avansată și jocuri cu grafică ultra-realistă. ZenFone 7 Pro dispune de 8 GB memorie RAM LPDDR5 și 256 GB ROM UFS 3.1 pentru stocare și viteze rapide de acces. ZenFone 7 are la bază platforma mobilă Snapdragon 865 5G, cu până la 8 GB memorie RAM LPDDR5 și 128 GB ROM UFS 3.1.

Ambele telefoane sunt alimentate de o baterie 5000 mAh ce oferă până la două zile de autonomie și suportă Quick Charge pentru încărcarea rapidă. Bateria este atent monitorizată pentru a preveni încărcarea excesivă și pentru a-i mări durata de viață.

Ecranul AMOLED NanoEdge are diagonala de 6,67 inchi, rată de refresh de 90 Hz și un timp de răspuns de 1 ms pentru efecte vizuale captivante. Panoul oferă o acuratețe a culorilor Delta-E < 1, o gamă de culori de nivel cinema cu acoperire de 110% DCI-P3 și suport HDR10+ pentru detalii și culori ca în viața reală.

Flip Camera îmbunătățită

Seriile de telefoane ZenFone 7 sunt deosebite prin prezența modulului motorizat Flip Camera. Acesta conține un număr de trei camere foto, ce pot fi folosite atât pentru auto-portretet (selfie), cât și pentru fotografiile de zi cu zi. Camera principală de înaltă rezoluție integrează un modul foto Sony IMX686 de 64 megapixeli, cu unghi larg. O a doua cameră secundară cu senzor Sony IMX363, cu unghi ultra-larg, se ocupă de fotografiile de grup, unde încadrarea subiecților este mai dificilă. Totodată această cameră suportă fotografierea macro de până la 4 cm, pentru cadre apropiate incredibil de detaliate. A treia cameră are obiectiv tele, care oferă zoom optic 3X și până la 12X zoom total cu stabilizare optică a imaginii și o tranziție insesizabilă între camere, în timpul înregistrării. Camera cu unghi larg beneficiază de înregistrare video 8K 30 fps cu stabilizare electronică a imaginii, iar camera cu unghi ultra-larg oferă înregistrare 4K 60 fps. Toate aceste posibilități deosebite, oferite de telefoanele ZenFone 7, sunt disponibile și pentru fotografiile de tip selfie, modulul foto rotindu-se la 180 de grade cu ajutorul unui motor atent monitorizat.

Preț și disponibilitate

Noile telefoane ASUS ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro sunt disponibile în magazinele specializate din România. Prețurile de lansare sunt de aproximativ 3499 lei, respectiv 3899 lei (taxe incluse).