Noile modele de laptopuri Dell răspund cerințelor impuse atât de mediul educațional, cât și cel de birou

Venirea toamnei este echivalentă cu începerea școlii, dar și cu reluarea activităților în regim normal după o perioadă mai relaxată de vacanțe și concedii. Un nou an școlar, noi provocări în plan profesional fac necesare, în multe cazuri, upgrade-uri de sisteme de calcul, iar laptop-urile sunt acum elementele principale către care se orientează atât elevii și studenții, cât și adulții sau companiile. Noua realitate a lucrului de la distanță, precum și o parte dintre activitățile extracuriculare ale elevilor impun alegerea unui sistem capabil să înglobeze performanțe de procesare și video de top, caracteristici avansate de networking, stocare și pentru ecrane, toate ambalate într-un preț cât mai atractiv. Raportul calitate/preț este determinant în procesul de achiziție, iar Dell Technologies reușește să se mențină în atenția potențialilor săi clienți cu o gamă extinsă de opțiuni de configurație.

Back to School – Esențe puternice în formate compacte

Laptopurile Inspiron 15 din seria 5000 încorporează o multitudine de opțiuni din lista mereu îmbogățită a cerințelor utilizatorilor din domeniul educațional și vin într-o varietate de modele cu diferite dotări. La nivel estetic, dar și practic, carcasa de aluminiu face o impresie puternică, contribuind în același timp și la calitatea consistentă a construcției. Grație acestei caracteristici, utilizatorul nu va avea cu adevărat o problemă la transportul unui Dell Inspiron 15 în interiorul unui rucsac și ar trebui să folosească un manșon de protecție numai în cazuri extreme pentru a evita urmările unui comportament neglijent.

Designul este completat de ergonomie și fiabilitate. Cu o înălțime de maxim 17,9 mm, laptopul se insinuează ușor în rucsacul tinerilor utilizatori, celelalte dimensiuni făcându-l un pic mai mare decât o coală A4: lățime de 356,1 mm și înălțime de 234,5 mm. Cu asemenea dimensiuni, era de așteptat ca nici greutatea să nu fie una mare, cele 1,75 kg nefiind exagerate. Chiar și în aceste condiții, proiectanții Dell au reușit să acomodeze pe carcasă o tastatură ergonomică cu taste ce rezistă la 5 milioane de apăsări, iar articulația display-ului este fermă, dar în același timp permite o rotire lină în jurul balamalei.

Element central al laptopului, ecranul cu diagonala de 15,6 inci, afișează imagini la rezoluție FullHD 1920×1080 cu o rată de refresh de 60 Hz, suprafața antireflex putând fi tactilă sau netactilă, în funcție de model, și cu o luminozitate între 220 și 300 de niți (cd/m2). Înainte de a fi afișate, imaginile sunt prelucrate de plăci grafice dedicate de generație nouă AMD Radeon sau NVIDIA GeForce MX350 sau de plăci grafice integrate Intel UHD sau Intel Iris Plus. Vasta gamă de opțiuni se bazează pe cele două platforme de procesare utilizate, Intel și AMD, și la acest capitol putându-se opta pentru procesoare Intel Core i3, i5 sau i7 de generația a 11-a sau AMD Ryzen 3, 5 sau 7. De asemenea, memoriile DDR4 ce pot fi instalate în sistem Dual Channel asigură o scalabilitate de la 4 până la 32 GB, iar SSD-urile PCIe NVMe Gen3 x4 asigură un spațiu de stocare cu capacități între 128 GB și 2 TB.

Dimensiunile reduse ale dispozitivului au exclus integrarea unei unități optice interne, dar Dell Inspiron 15 seria 5000 este dotat cu un cititor de carduri microSD, iar la nivel de porturi prezintă un set de 7 interfețe de conectare: 2 porturi USB 3.2 Gen 1, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C (DP/PowerDelivery), o mufă combinată pentru microfon/cască, un port HDMI 1.4 și o mufă de alimentare.

Portul multifuncțional USB Type-C oferă compatibilitate periferică extinsă, acceptând în același timp portul de afișaj și de alimentare cu energie, astfel încât să puteți avea mai mult spațiu pe ecran când doriți.

Pentru conferințe web, laptopul este dotat cu o cameră HD 720p ce asigură transmisii video la 30fps, vocea este captată de un set de microfoane dual-array, iar sunetul este redat de două boxe  Waves MaxxAudio Pro ALC3204 de câte 2W.

Calitatea conexiunii la rețea este asigurată de noul protocol wireless 802.11 AX, numit și WIFI 6, prin intermediul căruia vitezele de transfer prin Wi-Fi, acoperirea și fiabilitatea laptopului Inspiron sunt mai mari ca oricând în zonele aglomerate și cu trafic intens.

Back to Office – Descătușați spiritul inovator

Pentru segmentul profesional, utilizatorii intensivi de aplicații de afaceri au la dispoziție în linia de laptopuri Dell XPS opțiuni viabile de companioni de lucru ce le stimulează creativitatea și le asigură confortul necesar pentru multele ore de utilizare zilnică.

Modelele cu diagonale de 13, 15 și 17 inci combină puterea de procesare a procesoarelor Intel Core i3, i5, i7 și i9 de generația a 11-a Tiger Lake cu ecranele FullHD și 4K ce oferă imagini de o calitate extraordinară. Prelucrarea imaginilor este realizată de plăcile grafice dedicate NVIDIA GeForce RTX 3050 echipate cu 4 GB GDDR6 pentru modelele cu diagonala de 15 inci și 17 inci, cele din urmă având ca opțiune și modelul NVIDIA GeForce RTX 3060 Max-Q cu 6 GB GDDR6, în timp ce modelele cu diagonala de 13 inci utilizează placa grafică integrată cu chipseturi Intel UHD sau Intel Iris Xe. Ecranul tuturor modelelor seriei este protejat de cea mai recentă sticlă Corning Gorilla 6, puternică și rezistentă la impact și la zgârieturi.

Afișajul InfinityEdge pe patru laturi de 16:10 este conceput pentru creșterea productivității și ajută utilizatorul să profite de gama dinamică superioară a conținutului HDR cu tehnologia Dolby Vision™, pentru a reda culori nemaivăzute pe afișajele SDR ale PC-urilor. Tehnologia Dolby Vision oferă accente de până la 40 de ori mai luminoase și nuanțe de negru de până la 10 ori mai întunecate.

De asemenea, afișajul Eyesafe® reduce lumina albastră dăunătoare și menține culoarea vie. Este primul ecran care gestionează inteligent intensitatea luminii și a sursei, reducând în mod selectiv lumina albastră dăunătoare și dispersând-o în spectrul de lumină, ceea ce oferă confort ochilor atunci când laptopul este utilizat perioade îndelungate.

Din punct de vedere al memoriei, modelele cu diagonala de 13 inci au 8 sau 16 GB de memorie RAM LPDDR4x, în timp ce modelele superioare se bazează pe 8, 16, 32 sau 64 GB DDR4, 3.200 MHz, dual-channel. Stocarea este asigurată de unități SSD PCIe M.2 2230 NVMe cu capacitate de 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB sau 4 TB, opțiuni variate și generoase care vin în întâmpinarea diverselor opțiuni ale utilizatorilor.

În afara conectorului combinat pentru cască/microfon de 3,5 mm, proiectanții laptopurilor Dell XPS au fost nevoiți să se adapteze caracteristicilor dimensionale ale fiecărui model în parte. Astfel, modelele de 13 inci mai includ două porturi Thunderbolt 4, cele de 15 inci au un port USB 3.2 Type-C din a doua generație, cu DisplayPort/PowerDelivery, iar cele de 17 inci au patru porturi Thunderbolt 4 (port USB Type-C) cu DisplayPort și sursă de alimentare.

Platforma Intel Evo pe care se bazează modelul de 13 inci oferă combinația perfectă între performanță, viteză de răspuns, autonomie de funcționare a bateriei și imagini uimitoare într-o nouă clasă de laptopuri elegante și suple. Aceasta contribuie și la o autonomie incredibilă a bateriei, de până la 14 ore și 11 minute pe un model Full HD+ atunci când se redau în flux serialele preferate sau până la 8 ore și 12 minute de streaming pe un model 4K+.

Pentru productivitate maximă, laptopul XPS este gata de lucru odată cu dumneavoastră. Senzorul de capac încorporat vă permite să deschideți capacul și să porniți în câteva milisecunde, indiferent de starea de alimentare în care vă aflați, iar pentru parolă puteți alege dintre două modalități securizate și personalizate de conectare. Camera cu infraroșu cu Windows Hello vă recunoaște fața și deblochează sistemul XPS prin intermediul tehnologiei de recunoaștere facială securizată. Cititorul de amprente integrat în butonul de pornire vă permite să vă conectați cu o singură atingere.

Cu o grosime cuprinsă între 14,8 mm și 19,5 mm și greutate ce variază între 1,2 kg și 2,2 kg, seria Dell XPS oferă o varietate de opțiuni utilizatorilor din mediul de business, toate având ca numitor comun caracteristici generoase de procesare și stocare.

Produsele Dell Technologies sunt distribuite pe piața locală de ASBIS Romania prin intermediul partenerilor săi. Mai multe informații legate de întreaga ofertă de laptopuri Dell puteți obține accesând acest link.