Biletele de avion ale companiilor aeriene vor putea fi achiziționate cu cardul online de către utilizatorii BileteAvion.ro, în urma parteneriatului pe care site-ul l-a încheiat cu Netopia mobilPay, unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online prin card și lider pe piața locală în ceea ce privește microplățile cu telefonul mobil. Astfel, BileteAvion.ro estimează vânzări de 600.000 euro din introducerea acestei metode de plată, în șase luni.

BileteAvion.ro, unul dintre principalele site-uri de rezervări de bilete de avion de pe piața locală, prezent în România încă din anul 2003, prezintă utilizatorilor săi posibilitatea de a plăti online cu cardul pentru cea mai mare varietate de bilete de avion pe toate companiile aeriene, atent selecționate și actualizate.

În acest sens, site-ul BileteAvion.ro şi mobilPay estimează că, odată cu implementarea soluției de plată online cu cardul numărul biletelor de avion achiziționate lunar prin această metodă de plată va ajunge la 500. Soluția de plată online prin card implementată de BileteAvion.ro se va reflecta și în valoarea tranzacțiilor de pe site, acestea urmând să ajungă, în șase luni, la 600.000 euro.

“De-a lungul timpului, Netopia mobilPay a realizat eforturi susținute de creștere a pieței de comerț online și a lansat diverse campanii de promovare a plăților cu cardul în rândul comercianților. Numai în primul semestru al acestui an am atras peste 300 de comercianți care și-au implementat platforme de plăți online, iar parteneriatul încheiat recent cu BileteAvion.ro reprezintă un plus adus turismului electronic local”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Fiecare ofertă prezentată pe BileteAvion.ro cuprinde atât tariful final, cu toate taxele incluse, cât și cele mai importante condiții ale tarifului, pentru ca utilizatorul să știe dacă oferta se potrivește nevoilor sale de călătorie.

“În ultima perioadă am observat că tot mai mulți clienți doresc să plătească online cu cardul, aceasta fiind cea mai ușoară metodă de a achiziționa bilete de avion și alte servicii turistice. De aceea, pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor noștri, am luat decizia de a implementa soluția mobilPay”, a declarat Alexandru Pavel, CEO Terminal 1 Travel, agentia care administrează site-ul www.BileteAvion.ro.

Potrivit lui Pavel, 55% dintre biletele cumpărate de pe site sunt pentru vacanțe, în timp ce restul sunt pentru călătorii de afaceri. Clienții BileteAvion.ro au vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, un venit mai mare de 400 de euro pe lună, studii superioare (în proporție de 70%) și provin din mediul urban.

Câștigător al premiului Internetics în 2004, BileteAvion.ro s-a bucurat de o creștere constantă de-a lungul anilor, atât din punct de vedere al segmentelor vândute, cât și ca cifră de afaceri.

De asemenea, BileteAvion.ro este singurul site de specialitate care realizează studii privind satisfacția călătorilor români, lansând, în anul 2011, Topul companiilor aeriene în experiența călătorilor români și Topul locurilor preferate în avion, în 2012.

Piața de plăți online cu cardul va atinge 5 milioane de tranzacții în 2012, cu aproximativ 30% mai mult față de anul precedent, conform prognozelor Netopia mobilPay.