Symantec are un portofoliu mare de solutii de securizare si protectie a informatiilor, ce include administrarea operatiilor pe PC-uri, criptare, DLP, solutii de autentificare “two-factor”, SIEM, resurse de marketing semnificative, functionalitati operationale solide si o echipa puternica pentru cercetarea si administrarea amenintarilor malware.

In 2011 Symantec a lansat SEP 12, prima noua versiune majora de la Symantec Endpoint Protection 11 (SEP 11) lansat in 2007. Aceasta noua vesiune include o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea. Symantec contiuna sa fie lider, luand in considerare rezultatele testelor si capabilitatile de administrare. Ar trebui sa fie un furnizor puternic, potrivit pentru orice organizatie.

Puncte forte:

  • SEP este acum la a doua mare lansare (v.12). Cea mai noua versiune aduce un nou motor de scanare valabil pentru versiunea consumer. Pentru varianta enterprise aduce doua noi caracteristici, “Insight”, ce permite administratorilor sa seteze politici pentru fisierele downloadate si “Sonar”, ce permite monitorizarea proceselor in timp real.
  • Symantec a facut ca procesul de upgrade la SEP 12 sa fie semnificativ mai usor, similar cu un update de release.
  • SEP 12 se descurca foarte bine in testele dinamice de detectare de malware precum si in testele de impact asupra performantei.
  • Interfata de administrare Symantec este foarte buna si ofera numeroase functionalitati avansate precum grupare virtuala, politici granulare bazate pe roluri, politici granulare de firewall bazate pe locatii si capabilitati excelente de raportare. Symantec Protection center (SPC) aduna la un loc diferitele produse de securitate. SPC ofera un portal Web pentru un acces rapid la consola de management a DLP, Brightmail, Critical System Protection, Web Gateway si Endpoint Protection. Solutia ofera un motor analitic foarte flexibil cu tablouri de bord pentru fiecare produs in parte si capabilitati personalizabile de raportare. Symantec ofera o editie Small Business ce reduce complexitatea experientei de administrare pentru medii cu mai putin de 100 de licente, precum si o consola de management SaaS in Symantec.cloud.
  • Symantec ofera control excelent pentru porturi si dispozitive, sincronizarea echipamentelor mobile si cel mai bun firewall dintre toate solutiile testate. Symantec a realizat investitii semniticative in criptare prin achizitia Guardian Edge si PGP.
  • Symantec acopera intreaga gama de endpoint-uri si servere iar Symantec Mobile Management (SMM) este o solutie noua in portofolul de produse destinate administrarii si securizarii unei flote de dispozitive mobile. Symantec Critical System Protection este o solutie separata destinata protectiei serverelor si este mai bine optimizata pentru nevoile unice de securizare a serverelor decat SEP.
  • SEP 12 a adaugat o serie de functionalitati destinate imbunatatirii performantelor pentru servere virtuale, incluzand capabilitati de detectie a masinilor VIM, whitelisting pentru fisiere VIM nemodificate si resource leveling. Symantec ofera de asemenea un instrument de scanare a imaginilor din linie de comanda.
  • Symantec are o solutie DLP foarte puternica ce se plaseaza in continuare foarte bine in DLP Magic Quadrant si ofera capabilitati DLP complete.