Fondatorul Skype, Morten Lund, lanseaza operatiunile noului sau start-up, CodersTrust, in Romania. CodersTrust deruleaza deja operatiuni in India. Conform unor publicatii prestigioase (Forbes, New York Times, Washington Post, etc.), CodersTrust este unul dintre cele mai promitatoare start-up-uri din ultimii ani.

CodersTrust ofera o platforma online prin intermediul careia oameni din toata lumea, cu sau fara experienta in programare, sunt instruiti in tehnologii precum Computer Fundamentals, Php , My SQL, Ruby on Rails, Advanced WordPress, JavaScript, Eye for Design, CSS, JQuery, etc. Chiar daca nu au experienta in programare, cursantii pot deveni freelanceri in mai putin de sase luni.

Cum functioneaza?

Cursantii se inscriu pe platforma online a CodersTrust (www.coderstrust.com), isi aleg cursul care-i intereseaza, platesc o taxa de scolarizare modica. Scopul taxei este sa ii stimuleze sa duca cursul la bun sfirsit si sa il absolve.  Taxele sint intre 200$ pentru cursurile de pana la trei luni si pina la 400$ pentru un curs intensiv de sase luni. Taxa garanteaza accesul la un program de curs flexibil, un mentor dedicat si suportul de curs in format digital.

Dupa absolvire, cursantii intra in baza de date a CodersTrust care este conectata la platforme precum Elance si oDesk. Astfel, pot obtine contracte de munca full-time sau freelance, sau amandoua. Companiile care participa la finantarea programului in Romania au prioritate in recrutarea specialistilor. Evita astfel cheltuielile mari ocazionate de programele de instruire in-house si recrutarea prin metode clasice.

In program se poate inscrie orice persoana care isi doreste o cariera in IT sau venituri suplimentare, angajata sau nu si cu studii tehnice sau fara.

CodersTrust in presa internationala

http://www.forbes.com/sites/ilyapozin/2014/08/21/5-companies-making-a-splash-for-a-better-world/

http://blogs.wsj.com/cio/2014/09/24/startup-aims-to-boost-number-of-qualified-it-workers/

http://www.usatoday.com/story/tech/columnist/shinal/2014/12/22/new-york-bangladesh-global-technology-trends/20734365/

http://www.thedailystar.net/grameen-solutions-aims-to-create-1-lakh-it-freelancers-in-4-years-22720

http://gulfnews.com/business/sectors/technology/skype-co-founder-seeks-local-partners-in-new-venture-1.1327190

http://www.tv2fyn.dk/article/457404?autoplay=1&video_id=72070