Symantec anunță cea mai nouă versiune a produsului NetBackup, respectiv versiunea NetBackup 7.6, care aduce noi functionalități pentru protecția la scară largă a mediilor vituale ce au la bază tehnologia VMware. NetBackup 7.6 este singura soluție de backup destinată mediului enterprise (organizații mari și foarte mari), care poate gestiona sute de mii de mașini virtuale și PB de date (1 petabyte = 1.000 terabytes), în același timp oferind clienților viteze de restaurare a mașinilor virtuale de până la 400 de ori mai rapide decât restaurările standard. Departamentele IT pot acum simplifica și automatiza protecția mediilor foarte mari și complexe, formate din sisteme fizice, virtuale sau cloud, care împreună reprezintă componentele actuale ce se regăsesc în centrele de date moderne.

Liderii industriei IT de astăzi își orientează atenția către modernizarea centrelor de date ca răspuns la nevoia de mai multă agilitate, scalabilitate și putere de calcul eterogenă. Un raport Symantec din 2012 comunică creșterea anuală cu până la 70% a datelor păstrate pe servere și sisteme de stocare. Această creștere anuală, combinată cu proliferarea virtualizării și păstrarea acelorași bugete pentru IT sau chiar reducerea acestora, forțează factorii de decizie să abordeze noua realitate unde modelele de protecție tradiționale au devenit inadecvate.

Solutiile moderne pentru organizațiile mari și foarte mari trebuie să furnizeze protecție automată și rapidă pentru aplicațiile existente și să ofere vizibilitate și perspectivă asupra mediilor virtuale vaste și complexe, furnizând astfel baza pentru partenerii și furnizorii de servicii ce livrează soluții de backup sub formă de serviciu (backup-as-a-service).

Symantec NetBackup 7.6 pune la dispoziție aceste beneficii, astfel încât organizațiile mari și foarte mari să poata dispune de un centru de date modern și protejat în totalitate.

Noi facilități și puncte de interes:

  • Viteza de recuperare a mașinilor virtuale VMware vSphere cu 400 de ori mai rapidă prin boot-area directă din backup-ul aflat pe storage, în comparație cu orele sau chiar zilele care ar fi necesare în cazul unui restore tradițional. Facilitatea pusă la dispoziție de NetBackup Instant Recovery for VMware permite clienților să-și sporească productivitatea și performanța prin pornirea rapidă a mașinilor virtuale prin intermediul NetBackup, făcându-le 100% disponibile în vSphere în timpul procesului de restore.
  • NetBackup Accelerator for VMware elimină nevoia pentru backup-urile de tip FULLprin intermediul integrării cu VMware Changed Block Tracking. Rezultatul este un backup automat, complet și de 35 de ori mai rapid decât abordările tradiționale, permițând clienților să crească performanța fără a compromite bugetul disponibil.
  • Clienții au posibilitatea de a proteja 300 de mașini virtuale în 300 de secunde, prin backup și restaurare proactivă a datelor cu NetBackup Replication Director for VMware, folosind snapshot-uri realizate prin intermediul unui echipament de tip NetApp pentru a proteja mediile virtuale fără a se renunța la recuperare.
  • Facilitățile suplimentare includ opțiuni de hostare de tip multi-tenant pentru parteneri și furnizori de servicii de tip managed service, pentru a îmbunătăți scalabilitatea și a automatiza procesul de disaster recovery de pe o platformă fizică pe o platformă de tip cloud, în scopul asigurării unei protecții și disponibilități continue a datelor.

Parteneri și analiști VMware și NetApp citează:  

  • „Pe masură ce organizațiile continuă să realizeze beneficiile oferite de centrele de date ce se bazează în mare măsură pe virtualizare și pe conceptul de tip “software-defined”, avem plăcerea de a lucra cu Symantec pentru a oferi clienților posibilitatea de a-și proteja infrastructura IT. Centrul de date Symantec, ce utilizează soluțiile NetBackup 7.6 și VMware vCloud Suite, oferă un puternic exemplu al unui centru de date bazat pe conceptul de tip “software-defined”.” Sanjay Katyal, vice președinte, Global Alliances & OEMs, VMware.
  • „Creșterea volumului de date, complicațiile apărute în cazul extinderii mașinilor virtuale, precum și stagnarea bugetelor IT, au dus la solicitări din ce în ce mai multe pentru soluții de backup care să protejeze, automatizeze și administreze eficient centrele de date. Symantec și NetApp au o istorie lungă de parteneriat, oferind astfel soluții inovatoare care rezolvă aceste presante provocări de gestionare a datelor. Punctele forte oferite de combinația dintre echipamentele de tip storage puse la dispoziție de NetApp și software-ul Symantec NetBackup permite clienților să-și îmbunătățească substanțial nivelul de servicii pentru protecția datelor, precum și o reducere a costurilor operaționale. NetApp așteaptă cu nerăbdare o viitoare colaborare pentru a extinde integrarea și a furniza îmbunătățiri în beneficiul clienților noștri comuni. ” Edward Sharp, vice președinte Integrated Data Protection, NetApp

Disponibilitate

Versiunea NetBackup 7.6 este disponibilă prin intermediul partenerilor Symantec sau direct de la Symantec. Clienții Symantec care au un contract curent de mentenanță pot descarca noua versiune printr-un click aici. Cea mai recentă versiune a platformei de tip appliance, NetBackup 5230, dispune de capacitate de stocare de 14TB și software-ul NetBackup 7.6 pre-instalat. Pentru mai multe informații despre software-ul NetBackup 7.6 sau despre platforma NetBackup 5230, rugăm accesarea următorului link: http://www.symantec.com/netbackup