Programul Național Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat, de masă, cu personalitate juridică, care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial. Scopul principal al Schemei de Granturi PNRAS îl reprezintă prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la secundar superior — liceu sau învățământ profesional și tehnic. Una dintre modalitățile de diminuare a ratei de abandon și de creștere a gradului de interacțiune în sălile de curs între cadrele didactice și elevi este utilizarea de soluții moderne, bazate pe tehnologii de ultimă generație. ASBIS Romania deține în portofoliu și promovează o serie de soluții tehnologice necesare pentru un proces de învățare continuu, interactiv și plăcut, așa cum sunt echipamentele Multiboard
Prestigio Solutions.

Potențial de învățare nelimitat

Pentru profesori, Multiboard oferă instrumentele necesare pentru a crea lecții captivante, pentru a integra fără probleme diverse dispozitive și pentru a gestiona eficient experiența de învățare. Elevii beneficiază de software specializat care le permite să deseneze și să scrie direct pe tablă, precum și să exploreze detalii complicate ale modelelor 3D, de la broaște la rachete. Mergând dincolo de sala de clasă – platforma Multiboard Prestigio
Solutions vă permite să invitați lectori din întreaga lume să colaboreze în timp real. Indiferent dacă adoptați educația la distanță sau în mod hibrid, soluția este perfectă pentru a crea un mediu de învățare dinamic și interactiv.

Ecranele interactive Ultra HD bazate pe Windows, destinate atât mediului de afaceri, cât și celui educațional, permit participanților la întâlniri să adauge adnotări, comentarii și text direct pe slide-uri pentru a face prezentarea interactivă. Adunând laolaltă participanți aflați în diverse locații, Multiboard Prestigio Solutions este o soluție integrată, gata de a fi utilizată imediat după instalare. Aceasta include un ecran tactil, un computer, un modul Wi-Fi, difuzoare stereo și aplicații speciale – toate într-un singur dispozitiv fără a fi necesară configurarea!

Prin intermediul Multiboard Prestigio Solutions aveți posibilitatea să partajați mai multe ecrane fără probleme de pe orice sistem de operare, facilitând participarea tuturor, precum și preluarea controlului asupra panourilor interactive de la distanță pentru un mana-gement eficient. Capacitățile de whiteboard sunt de cel mai înalt nivel calitativ, permițând până la 10 de puncte de contact simultan și utilizarea a două culori simultan. În plus, conectarea dispozitivului este ușoară datorită mai multor porturi, asigurând o experiență fără probleme de fiecare dată. Dispozitivele oferă o suită de softuri preinstalate ce permit crearea de conținut, colaborarea interactivă și conectivitatea wireless, făcând dintr-o lecție un joc creativ și atragător elevilor.

Multiboardurile Prestigio Solutions, împre-ună cu softul educațional inclus Mozabook Classroom oferit cu subscripție de 1 an gratuită, sunt ușor de folosit de către utilizatori și reprezintă o soluție de colaborare și învățare pentru elevi. Echipamentele create pentru a susține conținut interactiv sunt disponibile în variante multiple de dimensiuni ale ecranului, începând cu diagonala de 55” și până la 98”.

Seria Multiboard Prime se bazează pe PC-uri integrate cu procesoare Intel Core™ i7 pe care rulează sistemul de operare Windows 10 Pro, cu memorie DDR4 de 16GB, SSD de 512 GB și placă video Nvidia susținând conectivitate wireless 802.11ac Wi-Fi 5. Cu diagonale cuprinse între 65” și 98”, modelele din seria Prime sunt completate de cele din seria Multiboard Light+, care se bazează pe un sistem construit în jurul procesorului CPU Cortex A73 Quad Core +
Cortex A53 Quad Core cu 8 GB memorie RAM și capacitate de stocare de 64 GB ce rulează pe platforma Android și includ cameră video Full HD integrată cu o matrice de 8 microfoane.

Implementare de succes – Olga Gudynn Bilingual High School

Pentru cei de la Olga Gudynn Bilingual High School, educația înseamnă creativitate, inovație și spirit antreprenorial. Ceea ce își doresc cel mai mult cei din echipa educațională a reputatei școli bucureștene este ca elevii să vină cu plăcere la ore, să se dezvolte, să încerce diverse activități și să-și descopere pasiunile. Proiectul Prestigio Solutions vine în completarea acestei dorințe oferind atât instituției, cât mai ales elevilor soluții interactive de învățare și practicare a cunoștințelor. Echipa de profesori români și internaționali cu o experiență vastă în domeniul educațional se axează pe un stil modern de predare prin implicare activă a elevilor. Punând accent pe utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, Olga Gudynn Bilingual High School este un proiect orientat către viitor, iar proiectul Prestigio Solutions reflectă această viziune pozitivă. Implementat de ASBIS Romania
împreună cu partenerul său Euroweb
România, proiectul a avut un impact imediat asupra procesului de predare prin adoptarea cu ușurință de către profesori și elevi.

Mai multe informații legate de multiboardurile Prestigio Solutions vă invităm să contactați ASBIS Romania.