Creșterea rapidă a volumelor de date, precum și cerințele riguroase privind performanțele de stocare pentru aplicații virtualizate duc la apariția mai multor aspecte complexe la nivelul infrastructurilor IT pe care multe dintre companiile mici și mijlocii (IMM-uri) nu sunt pregătite să le gestioneze. Astfel, acestea sunt adesea obligate să recurgă la compromisuri în ceea ce privește performanța și să aleagă soluții pe care și le pot permite. Aceste companii au nevoie de soluții de stocare scalabile care să susțină încărcările de lucru neprevăzute și creșterea continuă a datelor cu un minim de cerințe administrative.

Noua matrice HP MSA 2040 Storage elimină aceste compromisuri, oferind cel mai înalt nivel de performanță și flexibilitate la costuri scăzute. HP MSA 2040 este prima soluție de stocare pentru IMM-uri care asigură conectivitate host de 12 Gb SAS și 10 Gb iSCSI, alături de suport 16 Gb Fibre Channel.(1) Cu aceste noi capacități, HP MSA Storage le oferă IMM-urilor cea mai rapidă tehnologie la nivel de puncte de interconectare și cel mai amplu set de opțiuni de interconectare pe segmentul soluțiilor destinate acestui tip de companii.(1) Cu cele peste 400.000 de produse MSA vândute, HP MSA rămâne lider pe piața produselor de socare de tip SAN (storage are network).(2)

Flexibilitatea actualizării soluțiilor maximizează randamentul investițiilor IMM-urilor

Majoritatea soluțiilor de stocare de tip entry-level presupun actualizări și migrări de date costisitoare și necesită timp pentru a valorifica noile tehnologii care le măresc performanțele și eficiența. Clienții HP MSA Storage existenți pot accesa fără probleme ultimele versiuni ale soluțiilor de controller pentru a susține chiar și cele mai înalte cerințe de performanță, ceea ce îi ajută să micșoreze costurile pe care le presupune înlocuirea componentelor infrastructurii și să îmbunătățească randamentul investițiilor (ROI).

Sistemul HP MSA 2040 include o noua arhitectură optimizată pentru a obține performanță și pentru a permite un plus de flexibilitate în viitor. Ca urmare, clienții obțin îmbunătățiri imediate ale performanței infrastructurii existente de rețelistică cu noile opțiuni pentru tehnologiile de interconectare de mare performanță. Noile beneficii includ:

  • Creșterea randamentului investiției cu soluțiile Converged SAN Controllers care susțin 8Gb, 16Gb Fibre Channel și/sau 1GbE/10GbE de protocoale iSCSI.
  • Maximizarea timpilor de funcționare cu sistemele emisie-recepție SFP interșanjabile, care permit actualizarea protocoalelor de conectivitate de tip edge pe măsură ce necesitățile evoluează.
  • Protejarea investițiilor curente cu ajutorul capacității de actualizare de tip data-in-place, care le oferă clienților MSA existenți o cale simplă de trecere la noua soluție HP MSA 2040.
  • Reducerea costurilor cu controller-i SAS 6/12 Gb de tip 4-Port direct-connect ce fac posibilă conectivitatea matricei fără a necesita achiziționarea unui switch separat.

Productivitate crescută și răspuns al aplicațiilor de 4 ori mai rapid

Optimizat pentru sisteme de tip SSD (solid state disks) și cele mai recente protocoale de conectivitate, soluția de stocare HP MSA 2040 livrează o lățime de bandă de interconectivitate de două ori mai mare și o performanță de până la de 4 ori mai rapidă în comparație cu alte sisteme de stocare pe disk-uri externe cu prețuri similare existente pe piață.(3)

Sistemele HP MSA 2040 Storage satisfac cerințele în creștere impuse de noile încărcări de lucru de consolidare și virtualizare printr-o arhitectură optimizată pentru performanță care include 4Gb de memorie cache per controller, un motor RAID de mare performanță și o suită completă de servicii de date de tip snapshot. Beneficiile oferite clienților includ:

  • Productivitate organizațională crescută obținută prin reducerea timpilor de răspuns al aplicațiilor datorită lipsei limitărilor de lățime de bandă impuse de Storage Area Network pentru subsisteme de disk care suportă până la 92,000 IOPS (Input/Output Operations Per Second).
  • Mai puține discontinuități ale fluxului de lucru datorită gradului mare de disponibilitate al sistemelor oferit de modalități de reluare a activității și un nivel de scalabilitate care îndeplinește cerințele  fluctuante ale încărcărilor de lucru.
  • Disponibilitate și protecție îmbunătățită a datelor datorită serviciilor snapshot asincrone locale și oferite de la distanță.

Simplificarea administrării pentru specialiștii IT

Soluția HP MSA 2040 Storage este construită pentru a fi administrată de către specialiștii IT printr-o singură interfață familiară pentru administratorii serverelor HP ProLiant and HP BladeSystem.

Operarea sistemului nu necesită o experiență anterioară în ceea ce privește administrarea sistemelor SAN. HP MSA 2040 simplifică administrarea centrelor de date datorită integrării avansate a hypervizor-ilor Microsoft și VMware și a instrumentelor de management integrate.

 

Mai multe informații sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/msa.

 

(1)  Conform comparațiilor interne realizate de HP pe baza informațiilor disponibile la nivel public privind soluții de stocare de aceeași clasă, cu prețuri asemănătoare.

(2)  Conform IDC Disk Storage System Tracker Q2 2013.

(3)  Pe baza testelor interne realizate de HP – comparație HP MSA 2040 vs.IBM DS3500 și Dell MD3600.