Grupul american Eastman Kodak, o emblemă a industriei fotografiei, va renunta la camerele sale digitale, camerele video de buzunar, şi la ramele foto digitale, pana la sfârşitul lunii iunie a acestui an. Compania intentioneaza sa se ​​concentreze in viitorul apropiat pe acordarea de licenţe si pe atragerea de firme care ar putea nevoie de unele dintre brevetele sale. Kodak va oferi în continuare serviciile Kodak Gallery  online, precum si cele de imprimare foto, iar imprimantele sale inkjet vor mai ramane, de asemenea, pe rafturile magazinelor.

Kodak a fost un pionier în afacerea cu camere foto, inceputa cu mai bine de un secol în urmă. In cea mare parte a secolului XX, compania Kodak a fost un lider in aceasta tehnologie. Cu toate acestea, lupta cu concurenti aflati in spatiul aparatelor de fotografiat digitale a avut un final dramatic. Apoi, confruntata cu din ce in ce mai multe dispozitive atractive precum smartphone-urile, Kodak a inceput sa piarda teren, iar cererea pentru produsele sale traditionale s-a diminuat extrem de mult.

In ciuda eforturilor sale de a transforma lucrurile si de a recastiga teren in jurul valorii brandului sau, lucrurile nu au mers bine pentru veteranul aparatelor foto, si Kodak a depus declaratia de faliment. Compania speră insa să iasă din faliment anul viitor, şi a obţinut o linie de credit de 950 milioane de dolari pe 18 luni de la Citigroup pentru a-şi finanţa restructurarea.