Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, anunță lansarea unui nou site e-Commerce dedicat serviciilor StarVault Cloud www.star-vault.ro, dezvoltat și implementat pe o nouă platformă flexibilă.

Noua platformă StarVault (www.star-vault.ro) a fost concepută pentru a oferi conținut de valoare, atât factorilor de decizie din cadrul companiilor, persoane non-tehnice, cât și personalului dedicat de IT, astfel încât vizitatorii, indiferent de aria lor profesională să perceapă plusul de valoare pe care îl vor obține odată cu utilizarea serviciilor StarVault Cloud, să înțeleagă tehnologiile care stau la baza acestor servicii și să găsească informațiile de care au nevoie.

Pentru că timpul înseamnă bani, fluxul de comandă de pe www.star-vault.ro a fost cu mult simplificat față de versiunea anterioară, începând de la configurarea dinamică a serviciului și până la plasarea comenzii, pentru ca intervalul de timp petrecut până la utilizarea efectivă a serviciului să fie cât mai mic.

Design-ul modern și simplu permite vizitatorului să se informeze rapid, să navigheze facil în cadrul portalului, să își configureze serviciile și să își estimeze corect bugetele pe care trebuie să le aloce departamentului IT.

Serviciile StarVault Cloud disponibile în cloud-ul Star Storage includ un portofoliu de servicii integrate și au rolul de a furniza utilizatorului final o infrastructură IT completă ca alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT. Serviciile disponibile în cadrul platformei StarVault sunt proiectate să fie flexibile prin integrarea scalabilității modelului cloud cu siguranța și performanța garantată a infrastructurii dedicate și includ atât servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare și protecția datelor, cât și soluții software livrate direct din cloud.

Lansarea noului portal www.star-vault.ro a venit ca un pas firesc, în dezvoltarea și consolidarea imaginii noastre de furnizor preferat de servicii cloud pe piața din România. Pentru a facilita navigarea, găsirea informațiilor relevante și configurarea serviciilor în cadrul portalului, era necesar redesignul complet al site-ului.

Estimăm că în anul 2014 vom avea venituri în valoare de 4 milioane EUR din serviciile Cloud, iar în 2015 vom ajunge la o creștere de 30%, o contribuție majoră având-o și implementarea noului portal.

Pentru anul 2015, avem ca prioritate strategică diversificarea și consolidarea portofoliului serviciilor și soluțiilor noastre cloud în funcție de evoluția pieței și de nevoile clienților noștri.”, a declarat Cătălin Necula, Solution Sales Manager Cloud Star Storage.

Serviciile StarVault Cloud reprezintă alternativa sigură și performantă în cloud a oricărui sistem IT tradițional, care asigură numeroase avantaje cheie pentru eficientizarea proceselor operaționale din cadrul acesteia: scalabilitate; protecție; performanță garantată; flexibilitate; model de costuri proporțional cu consumul de resurse.

Mai mult decât atât, prin utilizarea serviciilor și soluțiilor StarVault Cloud:

  • Nu a fost niciodată mai ușoară transformarea cheltuielilor de capital în cheltuieli operaționale (Capex în Opex), prin eliminarea achiziției de echipamente IT (servere, storage-uri) supradimensionate;
  • Utilizarea tehnologiilor IT de ultimă generație la un preț accesibil este la îndemana oricui;
  • Dimensionarea corectă a infrastucturii IT conduce la reduceri considerabile de costuri;
  • Creșterea profitabilității organizației prin reducerea cheltuielilor cu achiziția infrastructurii IT, licențelor sau serviciilor de mentenanță și prin îmbunătățirea productivității angajaților este inerentă.

Feedback-ul clienților noștri este extrem de important pentru noi, iar interacțiunea directă cu aceștia ne ajută să fim din ce în ce mai buni și mai competitivi pe piața serviciilor de Cloud din România. Consider că a ține cont de părerea clienților tăi înseamnă a-i respecta, iar a avea un portofoliu complet de servicii cloud care să răspundă nevoilor acestora indiferent de gradul de complexitate înseamnă a fi competitiv și performant.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Serviciile cloud StarVault sunt oferite direct din Centrul de Date propriu din București, care respectă recomandările Uptime Institute și TIA 942 – TIER 3, prin care se asigură redundanță completă la nivelul instalațiilor de electroalimentare și climatizare. Centrul de Date Star Storage este singurul din România certificat atât pentru servicii de suport și operare a sistemelor IT, cât și pentru servicii de arhivare electronică a documentelor.

Toate serviciile StarVault Cloud dispun de calitate garantată, având asigurată o disponibilitate minimă de 99,9%, sistemele IT și datele fiind protejate prin mecanisme de protecție la nivel de infrastructură fizică și virtualizată.