Ochelarii inteligenți Google Glass, utilizați până în prezent doar de câteva mii de oameni la nivel global, sunt acum disponibili la precomandă și în România, în shop-ul online și rețeaua de magazine QuickMobile, la un preț începând cu 6.999,90 lei. Ochelarii sunt disponibili în cinci versiuni de culoare, astfel încât cei interesați își pot alege varianta potrivită stilului lor, iar primele livrări vor fi realizate începând cu luna decembrie.

QuickMobile, trendsetter în domeniul IT&C din România, aduce în premieră în țara noastră cei mai râvniți ochelari ai momentului, Google Glass Explorer Edition, produși de gigantul american Google. Ochelarii inteligenți vor ghida utilizatorii în cele mai mari orașe din lume, cu ajutorul Google Maps, îi vor ajuta să găsească cele mai apropiate restaurante și cafenele, prin serviciul Google Search, dar și să fotografieze cele mai interesante obiective turistice ori să filmeze cele mai curajoase aventuri din vacanță.

Google Glass sunt activați și folosiți exclusiv cu ajutorul comenzilor vocale ale utilizatorului. Astfel, pentru funcția de fotografiere, utilizatorul trebuie să rostească comanda “OK Glass – take a picture”, iar pentru a filma trebuie utilizată comanda “OK Glass – start recording”.

Ochelarii au o autonomie a bateriei de 24 de ore, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se plimba în voie, iar greutatea acestora este de doar 43 de grame, pentru a fi cât mai confortabili. Camera atașată are 5 megapixeli și poate înregistra clipuri video HD de 720p. Utilizatorii pot stoca toate amintirile din vacanță, dar și instantaneele și clipurile surprinse în viața de zi cu zi, deoarece Google a echipat cei mai revoluționari ochelari ai momentului cu o memorie de 16GB. Toate fotografiile și clipurile pot fi vizionate pe ecranul integrat de 640X360 de pixeli.

Ochelarii Google Glass se pot conecta la telefoanele de tip smartphone echipate cu sistemul Android cu ajutorul aplicației MyGlass, au acces la Internet prin Wi-Fi ori Bluetooth, iar portul de încărcare este de tip microUSB.

În evoluția sa, QuickMobile urmează un principiu simplu, bazat pe ascultarea dorințelor clienților. Ei sunt cei care ne dictează încotro trebuie să se îndrepte inițiativele noastre. Prin această nouă premieră, QuickMobile oferă clienților posibilitatea de a se bucura de un produs cu adevărat inovativ, adaptat stilului de viață modern, aflat într-o permanentă schimbare. Sunt bucuros că, odată cu această premieră, QuickMobile își confirmă statutul de lider în domeniul IT&C”, a declarat Tudor Țiboc, director general QuickMobile.

Introducerea ochelarilor Google Glass în oferta QuickMobile vine la doar cinci luni după ce retailerul le-a oferit pasionaților de tehnologie – și nu numai – posibilitatea de a testa acest produs gratuit, pentru prima dată în România, în cadrul magazinelor proprii. Timp de 30 de zile, ochelarii au fost admirați de sute de persoane din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Baia Mare. Cei care au testat Google Glass prin intermediul QuickMobile au fost impresionați de tehnologia ce stă la baza acestor ochelari inteligenți.

Google Glass sunt diponibili în toate magazinele QuickMobile din țară, precum și pe www.quickmobile.ro.