Spotify a anuntat astazi lansarea unei platforme pentru aplicatii ale tertelor parti, permitand dezvoltatorilor din afara sa construiasca noi optiuni pentru serviciul muzical digital aflat in dezvoltare.

Saisprezece aplicatii de prima generatie de la noii parteneri Spotify, printre care si Rolling Stone, vor fi disponibile in faza initiala de lansare a platformei. Aplicatia Rolling Stone Recommends va functiona ca o unelta cu care userii Spotify vor putea rasfoi albume si melodii, ascultand in acelasi timp muzica. Aplicatia Songkick va ajuta userii sa caute formatiile preferate, concerte viitoare, iar aplicatia TuneWiki va ajuta userii sa cante impreuna cu melodia, aratand versurile melodiei in timp ce aceasta este redata.

“Ne deschidem platforma intr-un fel care va permite sa controlati aplicatiile si sa faceti din Spotify ceva personal,” a spus fondatorul Daniel Ek, care a prezentat noua Platforma Spotify la o conferinta de presa din New York. “Sunt multe aplicatii grozave si locuri unde sa cautati cea mai noua muzica online, dar ironia este ca gasiti foarte putina muzica acolo. Astazi, Spotify aduce muzica la petreceri.”

“Credem ca Spotify este tonomatul perfect,” a spus fondatorul Rolling Stone, Jann Wenner, care s-a alaturat Ek pentru prezentare. “De fiecare data cand va deschideti caluclatorul, noi va oferim  istoria intregii experiente muzicale. Pentru noi, cei de la Rolling Stone, Spotify ofera o ocazie unica de a integra muzica in revista si pe website…si de a fi cu cei ce asculta muzica, oriunde ar fi ei.”

De la lansarea Spotify din iulie, serviciul a ajuns la 10 milioane de useri, 7 milioane din care s-au abonat dupa integrarea serviciului cu Facebook in septembrie. Peste 500 milioane de playlisturi au fost create de catre useri.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.rollingstone.com/music/news/spotify-unveils-new-app-platform-20111130#ixzz1fGfHhIYI