Noua versiune este disponibila pentru Iphone 4S, Iphone 4, Iphone 3GS, Ipad 2, Ipad si a treia si a patra generatie de dispozitive Ipod touch. IOS 5.1 se pare ca este inca in lucru pentru a fi lansata in noul an si va aduce imbunatatiri controlului vocal Apple Siri. Noile caracteristici ale Siri vor include abilitatea de a porni si opri WiFi si Bluetooth, de a face fotografii si inregistra clipuri video.

Conform 9to5mac, Apple a mai lansat versiunea Xcode 4.3 beta pentru dezvoltatori. Aceasta este o versiune necesara a Xcode pentru cei care vor sa dezvolte si sa isi testeze aplicatiile cu dispozitivele IOS 5.1.

Intre timp, se pare ca Apple mai planuieste un nou dispozitiv, numit Ipad 2.4. Aceasta veste se adauga presupunerilor legate de Ipad 3.1 si 3.2, care se pare ca erau tabletele care urmeaza sa fie lansate in martie 2012.

Zvonurile recente indicau lansarea iminenta a IOS 5.0.2, avand in vedere ca problemele bateriilor persista chiar si dupa instalarea upgrade-ului IOS 5.0.1. Insa deocamdata IOS 5.0.2 nu s-a materializat, iar asta inseamna ca trebuie sa asteptam ca IOS 5.1 sa rezolve definitiv problemele legate de baterii.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2128504/apple-seeds-ios-51-developers