Cele mai noi date de la firma de monitorizare a internetului, StatCounter, arata ca browserul Chrome a depasit Firefox in noiembrie, devenind al doilea web browser folosit. Numarul unu? Tot Internet Explorer.

Dupa cum era anticipat, compania arata ca procentul de piata al Chrome a ajuns la 25.69% in noiembrie, trecand pe langa Firefox, care are 25.23%. Cu 40.63% din userii globali, browserul Microsoft ramane in top, in mare parte datorita popularitatii Windows.

“Ne putem astepta la o lupta intre Microsoft si Google pe masura ce ritmul de crestere al Chrome sugereaza ca va deveni un rival real pentru Internet Explorer pe plan global,” comenta Aodhan Cullen, CEO la StatCounter intr-o declaratie. “Statisticile noastre masoara rata de folosire a browserelor, nu numarul de descarcari ale acestora.”

Chrome a fost singurul browser care a aratat o crestere semnificativ in ultimii doi ani , cu 10% in ultimul an. Safari a inregistrat o crestere minora.

Chrome a depasit Firefox in Europa inca din iunie si in Asia in septembrie, dar in SUA atat Google cat si Mozilla au avut de pierdut in fata IE, care se apropie acum de 50% din piata.

In America de Sud totusi, Chrome este deja nr. 1 in top cu peste  40% din piata, dupa ce a depasit IE in ultimul trimestru al anului.

Pentru mai multe informatii accesati:  www.theregister.co.uk