A patra ediție a conferinței de comerț electronic TeCOMM debutează într-o lună. Evenimentul reunește comunitatea magazinelor online din România la Cluj-Napoca pe 30 și 31 octombrie, iar pe 6 noiembrie ajunge în Iași.

TeCOMM a devenit un eveniment central mai ales în actuala eră tehnologică, odată cu dezvoltarea dinamică a mediului online, care a condus la apariția unui nou tip de consumator cu alte nevoi decât cele deja cunoscute. Dacă până nu de mult aveam de a face cu un consumator constant, cu un stil de viață bine definit, fidel anumitor branduri, cel nou consumator este informat, explorează permanent noile posibilități și este deschis la tot ceea ce înseamnă nou. Consumatorii deși s-au schimbat, nu și-au pierdut raționamentul.

Marian Alecsiu, cofondator F64, Cristina Popa, Head of Customer Service de la Fashion Days, Laurențiu Cenușă, Country Manager al Internet Shop s.r.o (deținătorul aoro.ro) și mulți alții vin la TeCOMM Cluj-Napoca pe 30 și 31 octombrie. Acești speakeri vor oferi sfaturi practice și valoroase despre cum pot magazinele online să își cunoască mai bine consumatorii și cum să le anticipeze deciziile de cumpărare. Cei trei reprezintă industrii în continuă mișcare, cum ar fi cea foto-video cu tehnologii revoluționare în fiecare an, cea a vestimentației, care se schimbă de la sezon la sezon, și cea a parfumeriei și luxului, unde gusturile nu se discută, dar fidelitatea clienților și serviciile de calitate sunt elemente cruciale.

Mai mult, TeCOMM oferă o serie de prezentări și workshop-uri pe teme precum: SEO, web analytics, conversii, usability, plăți online, logistică, branding & reputation, care se aplică oricărui tip de magazin online.

De ce trebuie cunoscut mediul online și noul consumator?

Conform unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, mai mult de 70% din români se informează din mai multe surse înainte de a lua o decizie de cumpărare pe Internet. Mai mult, o altă cercetare de piață condusă de Daniel Belingher și denumită „The Behaviour of the Digital Consumer“ arată că 67% din românii au o atitudine pozitivă față de cumpărăturile online, principalii factori care le influențează decizia de cumpărare fiind calitatea produselor, în proporție de 38%, economiile pe care le fac în cazul achiziționării online, 21%, și experiență de navigare în timpul sesiunii de cumpărături, într-o proporție de 19%.

Înțelegerea comportamentului consumatorului digital este o prioritate pentru deținătorii magazinelor online, iar realizarea unor statistici periodice cu privire la obiceiurile de cumpărare este absolut necesară pentru păstrarea portofoliului de clienți, dar și pentru a atrage noi vizitatori, potențiali cumpărători.

Sub cupola TeCOMM stau încă patru evenimente de profil: MarkDay, Digital Travel Forum, HotSpot Fashion și TeCOMM Hackathon. Mai multe informații despre eveniment și despre oferta de care poți beneficia la achiziționarea unui bilet în această perioadă se găsesc pe site-urile: http://tecomm.ro/ pentru ediția din Cluj și pe http://iași.tecomm.ro/ pentru ediția din Iași.

TeCOMM is Powered by Cargus. Gold Partners: Fan Curier și Mediatic. Susținut de Chic Ville, Euro GSM, Okian.