Sony Mobile Communications a anunţat cele mai noi modele din gama Xperia™ NXT series – noua generaţie de smartphone-uri de la Sony, Xperia P şi Xperia U. O altă noutate este faptul că Xperia S va începe să fie livrat pe pieţele internaţionale, primele apariţii fiind în magazinele Sony Style din Barcelona, chiar în timpul evenimentului Mobile World Congress.
Xperia P şi Xperia U vor fi disponibile începând din trimestrul doi al acestui an.

Seria Xperia NXT – o experienţă interconectată a divertismentului

Având la bază cele mai performante tehnologii, seria Xperia NXT este un reper în strategia Sony a divertismentului interconectat. Consumatorii se pot conecta cu uşurinţă şi pot transfera rapid conţinut pe oricare dintre dispozitivele cu ecran de la Sony, fie că e vorba de smartphone, TV, laptop sau tabletă.

Telefoanele din gama Xperia NXT au un design uşor recognoscibil, datorită unor caracteristici unice precum “elementul  transparent”, o bandă care înconjoară baza telefonului şi integrează componentele antenei. Elementul transparent se luminează atunci când utilizatorul este apelat, primeşte mesaje sau notificări.

Noua interfaţă (UI) respectă aceleaşi principii de design şi îmbunătăţeşte experienţa utilizării platformei Android™ – aplicaţiile şi conţinutul pot fi vizualizate cu uşurinţă. Odată cu noua interfaţă s-au modificat şi albumul foto, playerul video şi playerul muzical.
În plus, utilizatorii pot accesa aplicaţiile preferate chiar şi cu ecranul blocat.

Xperia P şi Xperia U vin cu reality Display cu Mobile BRAVIA® Engine, ce redau imagini de o claritate superioară. Totodată,  beneficiază de funcţie fast capture, care activează camera foto din stand-by printr-o singură comandă şi în mai puţin de o secundă. Ambele telefoane au procesoare dual-core de 1 GHz.

La fel ca Xperia S, Xperia P şi Xperia U oferă acces la reţeaua Sony Entertainment Network*. Utilizatorii pot urmări cele mai  recente producţii Hollywood-iene prin serviciul Video Unlimited sau au la dispoziţie milioane de melodii*** prin serviciul Music Unlimited.

Xperia Pluminozitate extremă   

Modelul Xperia P are un corp de aluminiu şi inaugurează pe smartphone-uri tehnologia Sony pentru ecrane, WhiteMagic™. Aceasta oferă luminozitate şi claritate sporite, fie că utilizatorii se află la plajă sau pe pârtia de ski. Totodată,  luminozitatea  ecranului este reglată inteligent în funcţie de cadrul înconjurător, astfel încât să conserve durata bateriei.

Noua staţie SmartDock, exclusiv pentru Xperia P, oferă conectivitate simplă între multiple ecrane, transformând telefonul într-un adevărat centru de divertisment. Cu ajutorul telecomenzii televizorului, utilizatorii pot naviga prin conţinutul de pe telefon pentru a urmări propriile înregistrăei HD, filme recente sau emisiuni, direct pe ecranul televizorului. Ei pot conecta la SmartDock o tastatură şi mouse fie prin portul USB sau prin wireless,  pentru a scrie e-mailuri sau pentru a-şi actualiza statusul de Facebook. De asemenea, pot urmări videoclipuri de pe YouTube pe televizor.

Principalele caracteristici ale Xperia P

 • Reality Display de 4 inci cu processor de imagine Mobile BRAVIA Engine.
 • Tehnologie pentru ecrane, WhiteMagic™, pentru lumină sporită şi funcţie de eficientizare a consumului prin reglare inteligentă a luminozităţii.
 • Procesor dual-core de 1 GHz dual-core şi spaţiu de stocare de 16GB.
 • Cameră foto de 8MP cu funcţie fast capture, capacitate de filmare HD şi tehnologie Sony pentru imagini panoramice 2D şi 3D.
 • Conectivitate HDMI şi DLNA.
 • Tehnologie NFC (Near Field Communications) care oferă acces la un ecosistem mereu în creştere ar aplicaţiilor şi serviciilor NFC, precum şi la Xperia SmartTags.
 • Disponibil în calorile argintiu, negru şi roşu, cu un corp de aluminiu.
 • Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), va primi actualizarea la versiunea Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în trimestrul al doilea al anului 2012.

Xperia U – funcţii de divertisment Sony şi un design compact şi stilat

Xperia U combină funcţiile de divertisment Sony cu un design compact, fiind uşor personalizabil atât pe interior, cât şi pe exterior. Cu tehnologiile audio xLoud™ şi 3D surround integrate, consumatorii se vor bucura de sunete clare şi puternice.

La telefonul Xperia U, banda transparent de lumină redă culorile fotografiilor privite din galeria personală sau a elementelor de culoare din albumul muzical ascultat. Xperia U poate fi personalizat astfel încât să reflecte personalitatea şi dispoziţia utilizatorilor.

Utilizatorii care ascultă muzică pe telefonul Xperia U se pot bucura de sunete de calitate cu noua cască audio Smart Headset  pentru telefoane Android, care beneficiază de SmartKey – o aplicaţie dedicată, care la o singură atingere lansează în execuţie  aplicaţia preferată.

Principalele caracteristici ale Xperia P

 • Reality Display de 3,5 inci cu procesor de imagine Mobile BRAVIA Engine.
 • Procesor dual-core de 1 GHz dual-core.
 • Cameră foto de 5MP cu funcţie fast capture, capacitate de filmare HD şi tehnologie Sony pentru imagini panoramic 2D şi 3D. superioară a suneteleor prin tehnologiile audio xLoud şi 3D surround.
 • Disponibil în culorile alb sau negru, cu cap interschimbabil de culoare roz sau galben pentru baza telefonului.
 • Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), va primi actualizarea la versiunea Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în trimestrul al doilea al anului 2012.