Sony Mobile Communications anunţă noul model Xperia™ sola, cea mai recentă lansare din portofoliul de telefoane Android. Alături de tehnologiile Sony care se regăsesc deja în gama Xperia, sola prezintă pentru prima dată pe smartphone-uri tehnologia  floating touchTM, care le permite utilizatorilor să  navigheze pe internet fără a atinge ecranul tactil, doar prin plimbarea degetului deasupra acestuia.

Totodată, Xperia™ sola e dotat cu tehnologie NFC (Near Field Communication) şi vine împreună cu două accesorii SmartTags, mici token-uri pe bază de tehnologie NFC ce pot fi programate pentru a lansa comenzi şi aplicaţii predefinite.

Xperia sola va fi disponibil din trimestrul al doilea al anului în curs, în culorile negru, alb şi roşu.

Navigare magică

Funcţia floating touch îşi face debutul pe smartphone-ul Xperia sola. Noutatea  constă în faptul că utilizatorii pot naviga pe internet doar prin mişcarea degetului deasupra ecranului, fără a-l atinge. Tehnologia va fi dezvoltată cu noi funcţionalităţi şi aplicaţii dedicate, care vor fi disponibile prin intermediul update-urilor.

“Funcţia floating touch care introduce o nouă metodă de navigare pe internet este elementul care scoate în evidenţă acest model.  Xperia sola se adresează utilizatorilor care îşi doresc un smartphone uşor de folosit şi de personalizat”, a declarat Calum MacDougall, Head of Xperia Marketing Sony Mobile Communications.

Simplifică-ţi viaţa cu accesoriile SmartTags

Xperia sola suportă tehnologia NFC (Near Field Communication) şi vine împreună cu două accesorii pe bază de NFC, Xperia SmartTags, al căror scop este acela de a simplifica utilizarea smartphone-urilor, în condiţiile în care acestea sunt echipate cu tot mai multe funcţii şi aplicaţii.

Prin atingerea unui smartphone NFC de un token SmartTag, un profil pre-configurat cu un set de comenzi se lansează în telefon. De exemplu, utilizatorii pot crea un profil pentru activarea funcţiei Wi-Fi™ şi a aplicaţiei Google news, atunci când ajung acasă. Totodată, înainte de culcare, pot apropia accesoriul SmartTag de telefon pentru a lansa automat profilul ce activează alarma şi trece telefonul pe modul silent.

Utilizatorii pot personaliza cele două accesorii SmartTags cu până la 10 comenzi diferite.

Un telefon pentru divertisment

Xperia sola e dotat cu cele mai noi tehnologii de la Sony.

Telefonul redă imagini clare, luminoase, datorită tehnologiei Reality Display cu procesor de imagine Mobile BRAVIA® Engine. Totodată, cu tehnologiile audio LOUD™ şi 3D surround, sunetele sunt curate şi puternice, iar procesorul dual-core de 1 Ghz permite navigarea rapidă pe internet.

O altă funcţie care şi-a făcut deja debutul pe telefoanele Sony este “fast capture”, care permite încărcarea camerei foto din stand-by în doar o secundă.

Totodată, utilizatorii au acces la reţeaua Sony Entertainment Network**, şi la serviciile Video Unlimited şi Music Unlimited.

Funcţii cheie ale Xperia Sola

– Navigare “Floating touch”

– Tehnologie NFC şi accesorii Xperia SmartTags, pentru încărcare rapidă a aplicaţiilor dorite şi transfer de conţinut

– Reality Display de 3.7 inci cu Mobile BRAVIA Engine, pentru imagini clare şi luminoase

– Procesor dual-core de 1GHz Dual Core pentru navigare rapidă

– Tehnologii audio xLOUD şi 3D surround pentru sunete curate şi puternice

– Acces la reţeaua Sony Entertainment Network cu aplicaţiile pre-instalate  Video şi Music Unlimited

– Lansat pe platforma Android 2.3, va primi actualizările la varitana 4.0 în vara lui 2012