Bitdefender, liderul pieței românești de securitate a informațiilor, anunță peste 500 de potențiali parteneri și clienți corporate generați în urma participării la cele mai importante târguri de tehnologie din Europa de anul acesta.

Investiția totală pentru asigurarea prezenței companiei la târgurile CeBIT de la Hanovra și Mobile World Congress de la Barcelona a fost de mai multe sute de mii de euro.

La Mobile World Congress, desfășurat între 27 februarie și 1 martie la Barcelona, Bitdefender a prezentat clienților gama Mobile Security pentru utilizatorii de smartphone-uri și tablete cu Android, ce folosește tehnologii de scanare în cloud, precum și soluția Power TuneUp, de optimizare a terminalelor mobile.
Ca și la CeBIT, toate acestea s-au desfășurat sub privirea scrutătoare a lupului dacic, realizat în 3D într-o dimensiune impunătoare deasupra standului și au beneficiat de aportul palincii, vinurilor și a berii – toate aduse special din România.

La CeBIT, ce s-a desfășurat în perioada 2-6 martie la Hanovra și a reunit peste 300 000 de vizitatori, Bitdefender a avut o prezență impresionantă, cu un stand de peste 50 de metri pătrați, în care românii au oferit pe lângă  bere, vin și palincă, suveniruri din zona Transilvaniei: clopuri tradiționale și obiecte sculptate din lemn.

Vizitatorilor din toată lumea le-au fost prezentate atât soluții de securitate pentru acasă, dar și produse destinate mediului de business. Bitdefender a prezentat, de asemenea, tehnologiile sale de securitate companiilor interesate de integrarea acestora în alte produse.

Reprezentanții furnizorului de securitate au susținut la Hanovra prezentări despre amenințările informatice de pe rețelele sociale și de pe dispozitivele mobile și au fost dezvătuite în avanpremieră detalii despre versiunea 2013 a produselor de securitate pentru desktop.

De asemenea, noua soluție de stocare securizată – Bitdefender SafeBox – introdusă în portofoliul companiei a fost lansată oficial  în cadrul CeBIT 2012.

Tot la Hanovra, operatorii de centre de date au studiat în detaliu soluția de securitate pentru medii virtuale, Security for Virtualized Environments, ce permite instalarea unui singur produs de securitate pentru toate mașinile virtuale ce rulează în cadrul unui server, față de soluțiile tradiționale, ce presupun instalarea de software antivirus pe fiecare mașină virtuală în parte.

Bitdefender își propune o prezență la același nivel și la Infosecurity 2012, evenimentul reprezentativ din industria securității datelor, ce se va desfășura la Londra, în perioada 24-26 aprilie 2012.