Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a lansat astăzi Xperia™ Z2, noul vârf de gamă rezistent la apă și care oferă cel mai bun dispay, sunet, cameră foto și video. Xperia Z2 este cel mai nou telefon din gama Z de la Sony și va fi disponibil la nivel global începând cu martie 2014.

“Am redefinit experiența unui smartphone încă o dată, cu noua cameră a acestui telefon”, a declarat Kunimasa Suzuki, Președinte și CEO, Sony Mobile Communications. “Xperia Z2 surprinde momentele frumoase în cele mai mici detalii, cu tehnologia performantă de înregistrare la rezoluţie 4k. Totodată, oferă modalități noi de folosire a camerei foto, având încorporate o serie de aplicaţii foto unice. Promisiunea celor mai bune experiențe de la Sony este îndeplinită și în ceea ce privește calitatea sunetului. Utilizatorii noştri vor putea asculta muzica preferată chiar și în locaţii zgomotoase, cu ajutorul tehnologiei de reducere a zgomotelor de fundal”.

Cea mai bună cameră foto și video pe un smartphone rezistent la apă1

 

Xperia Z2 încorporează tehnologiile pentru cameră foto de la Sony și oferă o combinație imbatabilă între cea mai bună cameră foto pe un telefon mobil și cea mai avansată camera video, totul într-un smartphone subțire de doar 8,2 mm.

Camera de 20,7 megapixeli vine cu senzor CMOS 1/2.3 “Exmor RS for mobile”, obiectivul premiat de la Sony, G Lens, și motorul inteligent de procesare a imaginilor “BIONZ™ for mobile”. Toate aceste tehnologii puse laolaltă asigură o calitate deosebită fotografiilor și înregistrărilor, care ies clare şi luminoase.

Cu noul mod video îmbunătățit, utilizatorii pot filma la rezoluție 4K (3840×2160 pixeli/30p), ce oferă un nivel de detalii de patru ori mai bogat decât la înregistrările full HD. În plus, cu funcţia de stabilizare a imaginii, SteadyShot™, cadrele ies clare chiar dacă utilizatorul este în mișcare. Aplicația Movie Creator permite tăierea și decuparea anumitor secvenţe din înregistrare, pentru ca în final să rămână cea mai frumoasă secvență de trimis prietenilor. Totodată, utilizatorii  pot adăuga diverse efecte înregistrărilor, apoi pot vizualiza rezultatele înainte de a fi salvate.

Cele mai bune filme merită și cel mai bun sunet. Microfonul Stereo STM10 asigură înregistrări audio de mare calitate. Compact și ușor de transportat, este partenerul perfect pentru tehnologia 4k de pe Xperia Z2.

Cel mai intelligent smartphone la momentul de față și un ecosistem în creştere de aplicații pentru camera foto

Utilizatorii își pot îmbogăți experiența mobilă cu o gamă variată de aplicații Xperia pentru camera foto. În plus față de Info-eye™, Social live și Timeshift burst (lansate odată cu Xperia Z1), utilizatorii vor găsi pe Xperia Z2 o serie de aplicații noi pentru camera foto și video precum:

  • Timeshift video: oferă posibilitatea înregistrării la 120 de cadre pe secundă și selectarea unor secvenţe care să poată fi încetinite prin adăugarea unui efect de redare în slow motion, chiar și la cadrele filmate sub apă.
  • Creative effect: O serie de efecte creative care pot fi adăugate fotografiilor și filmelor, precum culori, efect de oglindă sau efect de mișcar. Este disponibilă în timp real pentru înregistrări.
  • Background defocus: Această aplicație simulează o adâncime de câmp superficială. Realizează două fotografii la nivele diferite de focalizare și suprapune cele două adâncimi de câmp, ceea ce duce la crearea unui efect de penumbra în fundal.
  • AR effect: Acum disponibilă și pentru înregistrări, utilizatorii pot adăuga efecte de animații sau sunete, prin tehnologia de realitate augmentată.
  • Vine4: Utilizatorii pot crea înregistrări scurte, frumoase, redate în buclă. În plus, cu butonul dedicat pentru camera foto, se pot realiza înregistrări Vine și sub apă.

În plus față de aceste aplicații, utilizatorii mai au la dispoziție o bogată colecție de aplicații care pot fi descărcate din meniul camerei, precum Wikitude Places, Evernote, VI Sports și multe altele.

 

Cel mai bun design și cel mai avansat nivel de rezistență la apă

Urmărind liniile de design OmniBalance, Xperia Z2 are un corp subțire și se simte confortabil în palmă, datorită faptului că fețele de sticlă sunt prinse într-o singură ramă de aluminiu, cu margini netede. Acest smartphone rezistent la apă și la praf îmbină perfect funcționalitatea cu frumusețea. Butonul dedicat pentru camera foto permite realizarea fotografiilor și filmelor inclusiv în apă. În plus, display-ul de 5,2 inci, împreună cu simetria design-ului, oferă o utilizare confortabilă şi naturală a telefonului.

Realitatea surprinsă în cel mai mic detaliu 

Pentru ca utilizatorii să se bucure de conținut la calitate deosebită și în culori vii, ecranul Xperia Z2 include tehnologiile televizoarelor BRAVIA®, optimizate pentru telefoane mobile. Display-ul Full HD de 5,2 inci TRILUMINOS cu tehnologie Live Colour LED oferă cea mai bogată paletă de culori naturale și o experiență vizuală foarte aproape de realitate.

Culorile naturale sunt greu de reprodus pe un display. TRILUMINOSTM Display for mobile cu tehnologie Live Colour LED folosește nunațe de roșu și verde fosfor împreună cu albastru LED și filtre optimizate pentru a produce o lumină mai puternică și mai uniformă. Rezultă culori mai bogate fără riscul ca imaginile să fie supra saturate.

Tehnologia de îmbunătăţire a rezoluţiei de la Sony, X-Reality for mobile, analizează fiecare imagine pentru a a optimiza culoarea, luminozitatea și contrastul, reducând zgomotele de fundal. Totodată, reproduce pixelii lipsă, pentru imagini clare în detalii bogate.

Divertisment fără întrerupere

Pentru ca utilizatorii să se bucure de cel mai bun display și de o gamă largă de soluții de divertisment, Xperia Z2 oferă o calitate a sunetelor deosebită cu difuzorul stereo și tehnologia unică de reducere a sunetelor de fundal, digital noise cancelling.

Utilizatorii pot asculta muzică fără întreruperi și fără sunete de fundal, chiar şi în cadre aglomerate şi zgomotoase. Tehnologiile de reducere a sunetelor de fundal și sunet dinamic de pe Xperia Z2 ajută la eliminarea în proporție de până la 98% a sunetelor ambientale, atunci când telefonul este folosit împreună cu căştile MDR NC31EM Digital Noise Cancelling Headset.

Muzică, filme și multe altele –totul la îndemână

Cu Xperia Z2, utilizatorii beneficiază de o serie de servicii de divertisment, gata încărcate pe smartphone. Aceștia au acess la conținut exclusiv care include șase mega-producții cinematografice de la Sony Pictures, printre care Captain Philips, prin serviciul Video Unlimited, un abonament gratuit valabil 30 de zile la serviciul Music Unlimited3 și jocuri PlayStation®Mobile.

Totodată, Xperia Z2 oferă o serie de aplicații integrate de divertisment de la Sony, cu o interfață nouă și intuitivă:

  • Aplicația “What’s New” disponibilă printr-un widget integrat pe home screen.
  • Aplicațiile “WALKMAN®” și Movies care oferă acces exclusiv la rețeaua Sony Entertainment Network.
  • Aplicația PlayStation®
  • PlayMemories Online5 – un serviciu cloud de stocare a fotografiilor și înregistrărilor, integrat în aplicația Album. Funcția nouă ‘All Sync’ oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce automat tot conţinutul, fără limită de spațiu5, ce va putea fi urmărit apoi pe toate dispozitivele.

Performanță și super viteză cu o baterie pe care te poți baza

Xperia Z2 este construit pentru a putea realiza mai multe sarcini deodată și pentru a permite navigarea rapidă pe internet și streaming video fără timp de așteptare.  Cu procesorul quad-core Krait Qualcomm® Snapdragon™ 801 de 2.3 GHz și conectivitate 4G LTE, Xperia Z2 oferă super viteză pentru aplicațiile și serviciile preferate, fără întreruperi. Snapdragon 801 vine cu accelerator Adreno™ 330 pentru grafică bogată și un dual ISP pentru o experiență de calitate la folosirea camerei foto și video.

Xperia Z2 include o baterie puternică de 3200 mAh. În plus, cu profilul Battery STAMINA mode de la Sony, utilizatorii se bucură de telefonul lor timp îndelungat fără a-l încărca, pentru că această funcție închide automat toate funcțiile care nu sunt folosite atunci când display-ul nu este activ. Cum este apăsat butonul pentru activarea ecranului, totul revine la normal.

Ecosistem de produse partenere și accesorii inteligente, printre care și brățara SmartWear

Sony oferă cel mai complex ecosistem de produse partenere și accesorii și astfel, noi modalități de folosire a telefonului. Cu 154 de produse pe bază de NFC  – printre care televizoare, căști, boxe, tablete și multe altele – niciodată nu a fost mai simplu să conectezi și să te bucuri de conținut pe cât mai multe dispozitive.

SmartBand SWR10 se conectează cu Xperia Z2 pentru a monitoriza și salva activitățile din timpul zilei, prin aplicaţia Lifelog.

Pentru o listă completă a specificațiilor Xperia Z2, accesați acest link.