După anunțarea unei noi filosofii în ceea ce privește accesoriile inteligente, purtabile, la CES 2014, Sony Mobile a anunțat astăzi că brățara SmartBand și aplicațiaLifelog vor fi disponibile pe primele piețe începând cu martie 2014.

 “La CES 2014 vorbeam despre experiențaSmartWear ca fiind o îmbinare între emoții și mișcare –a te mișca și a te lăsa mișcat, impresionat“, a declarat Kunimasa Suzuki, Președinte și CEO, Sony Mobile Communications. “Acum putem să dezvăluim mai multe detalii, prin anunţarea disponibilităţii primelor accesorii începând cu această primăvară – este vorba de brăţara SmartBand cu funcționalităţi complexe, dincolo de monitorizarea activităților de fitness”.

SmartWear Experience este un nou tip de experiență pentru utilizatori, care face viața mai amuzantă și mai activă.  Este construită în jurul a trei piloni: “Lifelogging”(jurnal de activități zilnice), “Wearing Smart”(accesorii purtabile inteligente) și “Life tools”(instrumente care te ajută în viața de zi cu zi).

Aplicația Lifelog – Comunicare și divertisment

Aplicația inovatoare de la Sony Lifelog este în centrul experienței SmartWear și le oferă utilizatorilor posibilitatea să își urmărească activitățile trecute, să își îmbogățească activitățile prezente și să își planifice activitățile viitoare. Conectată cu SmartBand, aplicația Android surprinde cele mai interesante detalii din viaţă – locurile vizitate, muzica ascultată, jocurile, cărțile citite – pe care le prezintă într-o interfață frumoasă.

Utilizatorii pot urmări cât de activi au fost, unde au fost, ce fotografii au făcut, sau cum au comunicat. Lifelog îi ajută să își stabilească obiective, să monitorizeze progresul și face recomandări pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii.

Conectarea cu SmartBand e simplă – prin “one-touch” pentru împerechere via NFC sau Bluetooth®, înregistrare prin contul Sony Entertainment Network.

Flexibilitate – Tehnologia pe care o porți așa cum dorești și o folosești așa cum dorești

Modulul de bază al SmartBand este o brățară ce poate fi purtată toată ziua şi noaptea; este rezistentă la apă (IP58) în ciuda portului Micro-USB expus. Este ușoară, comodă, iar nucleul independent înseamnă că poate fi purtată sau ataşată. Disponibil în culoarea negru la lansare, ulterior vor fi lansate și variantele în culori diferite –  inclusiv o ediție limitată, pentru 2014 FIFA World CupTM.

Instrumente de ajutor în viața de zi cu zi – notificări inteligente, subtile, intuitive

Tehnologia purtabilă a SmartBand SWR10 comunică cu aplicația Lifelog și telefonul Android prin Bluetooth® și NFC. Atunci când este în afara razei de acoperire (de până la 10m) față de telefon, accesoriul va vibra pentru a atrage atenţia. SmartBand măsoară ciclurile de somn și activează alarma de trezire la momentul optim. La primirea apelurilor, mesajelor, like-urilor s, SmartBand vibrează. Poate fi folosit și pentru a controla melodiile din aplicația WALKMAN.

Un sistem deschis

SmartWear Experience este construit pe principiul de sistem deschis și Sony colaborează cu creativi de peste tot din lume, din zona de fashion, design și dezvoltare, pentru a lărgi gama de experiențe și pentru a oferi utilizatorilor opțiuni variate.

SmartBand SWR10 și aplicația vor fi disponibile la nivel global începând cu martie 2014.