IBM a anunţat implementarea unui nou program de colaborare intre IBM Delivery Center Romania, Central Europe & Baltic si Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Ca urmare a extinderii parteneriatelor strategice cu universităţi importante din România, IBM Global Delivery Center România, Central Europe & Baltic a implemetat programul de colaborare IBM – BDSA ASE, o inițiativă adresată studenţilor din cadrul masterului Baze de Date, Suport Pentru Afaceri’ (BDSA), organizat de facultatea Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (CSIE)  din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Patru cursuri, organizate direct de specialişti Business Analytics & Optimization (BAO) din IBM Global Delivery Center România, Central Europe & Baltic, furnizează informații solide din domenii precum: Advanced Analytics and Optimization, Business Intelligence and Performance Management and Enterprise Information Management, pentru a-i ajuta pe cursanţi să aprofundeze informaţii despre cele mai noi tendinţe în domeniul IT şi să se pregatească pentru viitoare locuri de muncă în mediul de afaceri.

Astfel, prin învăţarea celor mai noi tehnologii şi prin studiul unor scenarii reale, studentii vor dobândi abilități cerute pe piața muncii, înainte de absolvire.

„Programul IBM – BDSA  şi Academia de Studii Economice din Bucureşti  vin în completarea curriculei de master, oferind cursuri, materiale şi accesul la certificări, în mod gratuit, pentru studenţii din cadrul programului de master BDSA. Aceasta reprezintă o  oportunitate unică pentru studenţi, de a-şi consolida cunoştinţele şi, de ce nu, de a pune bazele unei cariere în cadrul IBM”, a declarat Prof.Univ.Dr. Ion LUNGU, Academia de Studii Economice din Bucureşti.

„IBM recunoaşte valoarea adaugată pe care universităţile o aduc în societatea noastră şi oferă o atenţie deosebită faţă de mediul academic universitar. Cu ajutorul ASE, am creionat un program complet, dedicat masterului BDSA, care oferă studenţilor şi profesorilor accesul la cele mai noi tehnologii IBM, cât şi oportunitatea de a aborda inovaţiile livrate clienţilor IBM, în zona de Analytics and Business Intellingence. Consider că prin prisma acestei colaborări, oferim studenţilor o  modalitate palpabilă de a înţelege problematica marilor industrii cât şi tehnologiile şi soluţiile cu care IBM răspunde acestor provocări”, a menţionat Lucian Capdefier, Business Analytics & Optimization Leader of Romania, Central Europe and Baltics Delivery Center.