In cadrul concursului European IT & Software Excellence Awards 2014 proiectul GREEN , destinat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in strainatate, s-a calificat printre finalisti la categoria “Information & Document Management “. Proiectul a fost realizat in intregime cu know-how si tehnologie romaneasca, fiind implementat la Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca (ANOFM), in parteneriat cu SIVECO Romania.

GREEN, a carui denumire completa este „Gestionarea eficienta a resurselor in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dar si de economisire a resurselor naturale”, foloseste un sistem informatic performant pentru managementul documentelor bazat pe produsul SIVADOC , creat de SIVECO Romania. Proiectul are la baza un contract semnat de ANOFM care a fost finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, contract nr POSDRU/94/4.1/S/61173.

SIVADOC este un sistem informatic performant pentru managementul documentelor si al fluxurilor de lucru. Acesta permite gestiunea centralizata a documentelor, generarea de documente pe baza de sabloane si transmiterea automata pe fluxuri de lucru. Utilizatorii pot accesa foarte rapid informatii actualizate privind stadiul documentelor, pot stabili termene limita in functie de tipul documentelor si pot primi alerte privind activitatile in derulare. Pentru arhivarea documentelor, sistemul permite scanarea si organizarea arhivei de documente, inclusiv prin utilizarea codurilor de bare.

Solutia de management a documentelor este in prezent utilizata la nivel national in cele 48 de agentii ANOFM (41 de judete, sediul Agentiei Nationale si sase agentii locale) pentru serviciul EURES (EURopean Employment Services), in procesul migratiei fortei de munca in strainatate. Proiectul a adus, de asemenea, rezultate la nivel local, ajutand angajatii ANOFM sa creeze foarte rapid arhiva electronica cu documentele furnizate de catre cetatenii care aplica pentru un loc de munca in strainatate. Utilizatorii apreciaza ca sistemul creste eficienta muncii lor si este un instrument usor de utilizat pentru activitatile de zi cu zi.

Proiectul GREEN a contribuit la eficientizarea activitatilor din cadrul ANOFM si a imbunatatit organizarea, controlul documentelor si al informatiilor utilizate de catre serviciul EURES. Colaborarea extraordinara a intregii echipe a asigurat implementarea cu succes a proiectului la nivel national”, a declarat Irina Persa, Manager de proiect, ANOFM.

ANOFM a beneficiat, conform proiectului, de dispozitive multi-functionale, infrastructura hardware si servicii de implementare software. Pentru utilizarea sistemului informatic bazat pe produsul SIVADOC, personalul ANOFM a avut parte de instruire si asistenta tehnica. Prin livrarea sistemului de management al documentelor si de gestionare a fluxurilor de lucru, proiectul GREEN este considerat o initiativa de mediu “verde”, deoarece ajuta la reducerea consumului de resurse naturale pentru gestiunea documentelor. 

“Produsul SIVADOC pentru managementul documentelor care a stat la baza solutiei tehnice din proiectul GREEN rezolva rapid si eficient problemele privind versionarea, organizarea, transmiterea pe fluxul de aprobare si arhivarea tuturor documentelor din cadrul organizatiei. SIVECO Romania participa prin acest proiect si la micsorarea costurilor pentru ANOFM prin reducerea cantitatii de hartie, cu impact pozitiv asupra mediului”, a declarat Ionut Arsene, Manager de proiect, SIVECO Romania.

Compania SIVECO Romania are un istoric bogat legat de competitia European IT & Software Excellence Awards, fiind de 8 ori declarata castigatoare cu solutiile implementate pentru diversi beneficiari.