SIVECO Romania împlineşte 20 de ani de existenţă pe piaţa românescă. 20 de ani de pionierat în IT-ul românesc, în care a construit alături de clienţi şi parteneri proiecte mari care au contribuit la progresul comunităţilor şi naţiunilor şi au vorbit la superlativ despre IT-ul românesc în lume.

În 20 de ani SIVECO Romania a realizat proiecte care, prin amploarea lor, au schimbat mentalităţi şi au pus destine umane pe un drum mai bun, prin proiecte de e-learning, e-agriculture, e-health, e-customs etc: de la copii cărora le-a deschis drumul spre un proces de învăţare eficient şi interactiv şi profesori cărora le-a uşurat munca de predare, până la fermieri cărora le-a simplificat accesul la prosperitate sau la sisteme de sănătate pe care le-a ordonat cu ajutorul tehnologiei.

“De-a lungul celor 20 de ani, ne-am concentrat cu consecvenţă pe iniţierea şi derularea unor proiecte a căror anvergură şi complexitate i-a intimidat pe mulţi.  Ne-am asumat să facem lucruri grele fără să ne uitam prea des în urmă.  Astăzi, având experienţa celor 20 de ani, putem spune că demersul nostru este sinonim cu progresul.

Realizăm că, ceea ce am construit cu seriozitate şi responsabilitate nu se numeau doar proiecte publice integrate de IT, ci soluţii pentru progresul comunităţilor şi al naţiunilor”,  a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

 Printre proiectele de referinţă ale companiei se află Sistemul Informatizat pentru Asigurările de Sănătate, sistemul IT pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Sistemul Educaţional Informatizat, sistemul IT pentru Administraţia Vamală din România, Turcia şi Macedonia. Compania dezvoltă proiecte în Maroc, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Cipru, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Turkmenistan, Serbia etc.

SIVECO Romania este singura firmă românească care furnizează software pentru 20 de organizaţii importante ale Uniunii Europene, având contracte multianuale încheiate cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori, Direcția Generală de Sănătate și Consumatori, Eurostat – Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid.

 Compania s-a implicat constant în acţiuni dedicate comunităţii. Începând din 2008, SIVECO Romania este singura firmă românească din IT care evaluează şi raportează anual politica socială şi de mediu prin Raportul de Responsabilitate Socială.

 SIVECO Romania are peste 1.400 de clienţi în ţări de pe 3 continente, 1300 de angajaţi şi o cifră de afaceri consolidată de 68 milioane euro, la nivelul anului 2011. Compania are birouri în Kazahstan, Emiratele Arabe Unite şi la Comisia Europeană. Acţionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Suntem extrem de recunoscători clienţilor nostri pentru oportunitatea de a întreprinde proiecte cu adevărat importante. Adresăm gratitudinea noastră partenerilor pentru provocările împărtăşite. Nu în ultimul rând, le mulţumesc specialiştilor din echipa SIVECO care au câştigat un loc de frunte pentru România în IT-ul mondial, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care au înţeles să facă din orice proiect o cauza câştigate”, a declarat Irina Socol.