• A doua ediţie a raportului Ericsson despre traficul mondial de date și piața de telefonie mobilă arată că 85% din populația lumii va beneficia de acoperire 3G până în 2017
  • În aceeaşi perioadă de timp, 50% din populația lumii va avea acoperire 4G
  • Până în 2017 vor exista 3 miliarde de utilizatori de smartphone-uri
  • În primul trimestru din 2012 erau 6,2 miliarde de abonați de telefonie mobilă, 170 de milioane dintre aceştia fiind abonați noi înscriși pe durata aceluiași trimestru
  • Traficul mondial de date va creşte de 15 ori până în 2017

În doar câţiva ani, cei mai mulţi oameni de pe planetă vor folosi doar telefonul mobil pentru a accesa internetul. Conform celui de-al doilea raport Ericsson (NASDAQ: ERIC) despre traficul mondial de date și piața de telefonie mobilă, până în 2017, 85% din populația lumii va beneficia de acoperire 3G, în timp ce numărul abonaţilor de telefonie mobilă va creşte de la cei 6 miliarde înregistraţi la finalul anului 2011 până la aproximativ 9 miliarde de abonați. Abonamentele machine-to-machine (M2M) vor contribui la creșterea acestei cifre.

În același timp, numărul abonamentelor de Internet mobil va ajunge la 5 miliarde până în anul 2017, comparativ cu cele 1 miliard de abonamente raportate la sfârșitul lui 2011.

Douglas Gilstrap, Senior Vice President and Head of Strategy Ericsson, a declarat: „În ziua de azi, oamenii consideră că orice dispozitiv trebuie să aibă acces la Internet. Acest mod de gândire duce la creșterea cererii pentru servicii de Internet mobil și la un trafic de date mai mare. Operatorii de telefonie mobilă au identificat această oportunitate de business și fac eforturi pentru a facilita acest ritm de dezvoltare, oferind, de asemenea, o experienţă de utilizare îmbunătăţită datorită vitezelor mai mari de acces susţinute de rețele de mare capacitate. În acest moment, în jur de 75% din rețelele HSPA mondiale oferă viteze maxime de transfer de 7,2 Mbps sau mai mult, iar aproximativ 40% asigură deja viteze de până la 21 Mbps.”

În acest raport, Ericsson estimează că, până în 2017, jumătate din populația lumii va beneficia de acoperire LTE/4G. Numărul de abonamente pentru smartphone-uri va crește de la 700 de milioane în 2011 până la 3 miliarde în 2017.

Traficul mobil de date va continua să crească, în condiţiile în care el s-a dublat deja în perioada dintre  primul trimestru din 2011 și primul trimestru din 2012, impulsionat fiind de cererea de conţinut video şi smartphone-uri. Astfel, traficul mobil de date se va mări de 15 ori între 2011 și 2017.

Datele consemnate în raport arată, de asemenea, diferenţe importante între diferite țări și regiuni. Din punct de vedere al numărului de abonamente, China a raportat cea mai mare creştere a abonamentelor înregistrate, cu aproximativ 39 de milioane de abonamente noi înregistrate în primul trimestru al anului 2012, urmată fiind de India cu 25 de milioane. Regiunea Asia Pacific a adăugat cel mai mare număr de abonamente noi, mai exact 93 de milioane, urmată de  Africa cu 30 de milioane de abonamente noi.

Raportul Ericsson reliefează o tendinţă importantă în industria IT&C: totul devine mobil. Această evoluție este determinată, în principal, de creșterea numărului de utilizatori care cer acces la Internet, conţinut video şi servicii de cloud  la orice oră și din orice loc, dar și de creșterea numărului de conexiuni machine-to-machine.

Despre raport

Încă de la apariţia tehnologiilor de broadband mobil, Ericsson efectuează măsurători regulate pe un eșantion mare de rețele active care acoperă toate regiunile lumii.

Acest raport este menit săanalizeze aceste măsurători alături de unele previziuni interne și alte studii relevante pentru a extrage  informații utile despre tendințele mondiale de trafic de date şi ale pieţei de telefonie mobilă.

Ericsson va continua să realizeze, în mod constant, studii care să ofere o serie de date de piaţă şi trafic şi analize relevante.

Pentru mai multe informații și pentru a descărca raportul întreg, vă rugăm să accesați: www.ericsson.com/traffic-market-report

Primul raport despre traficul mondial de date și piața de telefonie mobilă, din 7 noiembrie 2011:

http://www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2011/11/1561267