TotalSoft anunță că a pregătit sistemul Charisma ERP pentru a asigura calculul TVA-ului la încasare, conform art. 134 din Codul Fiscal, modificat prin OG 15/2012. Începând cu luna ianuarie 2013, cei peste 500 de clienți Charisma ERP vor putea gestiona business-ul cu firmele care au cifră de afaceri mai mică de 2.25 milioane lei și sunt obligate de lege să își deducă TVA-ul la încasare.

Charisma ERP a fost configurată pentru a răspunde acestei schimbări majore impuse de Guvernul României începând cu anul 2013, prin care firmele mici sunt obligate să recunoască TVA-ul la încasare, iar cele mari să își deducă TVA-ul din afacerile cu firmele mici tot la încasare. În cadrul sistemului, au fost adaptate corespunzător Jurnalele de vânzări și cumpărări, iar motorul de raportare a fost și el aliniat noilor cerințe pentru a asigura o raportare corectă către stat (Declarația 300) și a preveni orice perturbare a activităţii clienţilor săi.

În momentul în care autoritățile vor stabili modul de organizare al registrului firmelor care aplică TVA la încasare și posibilitățile de consultare a acestuia, TotalSoft este pregătită să includă și alte facilități în Charisma ERP. Astfel, companiile care utilizează sistemul vor beneficia de automatizarea și urmărirea facilă a înregistrărilor contabile care intră în această categorie.

„Cei peste 200 de specialiști aflați în spatele Charismei ne oferă un avantaj imens față de principalii furnizori de ERP din România, și anume posibilitatea adaptării rapide și corecte a sistemului la modificările legislative. Ca și în cazul denominării monedei naționale sau a trecerii TVA-ului la valoarea de 24%, TotalSoft este proactivă și oferă clienților săi soluții tehnice inovative care să nu le perturbe în nici un fel activitatea”. Vlad Cristuțiu, Product Management Director, TotalSoft.

TotalSoft a lansat în luna noiembrie a acestui an, în cadrul unui amplu eveniment care a reunit peste 1400 de parteneri de afaceri, o nouă generație a sistemului Charisma. Charisma ERP 2013 propune instrumente noi, puternice, adaptate legislaţiei în vigoare, special dezvoltate pentru simplificarea activităţii.