Konica Minolta a fost onorată cu distincția Red Dot Award 2021 pentru seria de sisteme de tipar digital de înaltă producție: AccurioPress C14000

Un nou premiu de mare valoare la nivel mondial a fost oferit companiei Konica Minolta, ca recunoaștere suplimentară pentru seria reprezentativă a sistemelor de producție: AccurioPress C14000. Liderul tehnologic a fost desemnat câștigător al „Red Dot Award: Product Design 2021” după un număr record de înregistrări.

Lansate cu succes în octombrie 2019, sistemele premiate – AccurioPress C14000 și AccurioPress C12000 – susțin misiunea Konica Minolta de a sprijini transformarea clienților săi, în funcție de sector și industrie, oferind predicții și oferind soluții asupra unor potențiale provocări.

Juriul internațional a evidențiat designul „remarcabil” al seriei AccurioPress C14000, recunoscut ca atare și de către Institutul Japonez de Promovare a Designului – „Good Design Award 2020”, în urmă cu numai șase luni. AccurioPress C14000 printează un număr de 140 pagini A4 pe minut (PPM) și este cu 40% mai rapid decât orice alt echipament de tipar digital pe bază de toner, de la Konica Minolta. AccurioPress C12000 oferă aceeași calitate superioară a printului, precum și o viteză similară de 120 ppm.

„Niciodată, în cei 60 de ani de când există această competiție de design, nu s-au confruntat atât de multe companii și studiouri de design cu examinarea profesională a juriului nostru internațional”, a declarat profesorul dr. Peter Zec, fondator și CEO al Red Dot. „Am avut de analizat produse din 60 de țări, a căror calitate și grad de inovație și design au fost evaluate într-un proces care a durat câteva zile. Konica Minolta și-a revendicat locul într-un domeniu puternic, iar acest lucru reprezintă dovada calității excelente a produselor acestui brand. Acest râvnit sigiliu al calității îl acordăm doar produselor care prezintă un design remarcabil.”

Olaf Lorenz, Senior General Manager, Divizia de Transformare Digitală la Konica Minolta Business Solutions Europe: „Suntem mândri și onorați că am câștigat acest râvnit premiu de design, la nivel mondial. Este o recunoaștere suplimentară a faptului că suntem nu doar un lider în transformarea afacerilor de tipar, ci și în stabilirea unor noi standarde de proiectare a produselor, prin încorporarea tehnologiei de automatizare în vederea creșterii calității, fiabilității și a productivității. Calitatea superioară a printului, viteza de printare mare, intervenția umană redusă și ușurință ridicată de utilizare sporesc eficiența și capacitățile clienților noștri de a obține costuri reduse de producție și oportunități suplimentare de afaceri.“